Binnenland

Lakkende Tijn haalt half miljoen euro op voor Serious Request

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Lakkende Tijn haalt half miljoen euro op voor Serious Request

[NOS] Het doodzieke jongetje Tijn (6) heeft met zijn nagellakactie al meer dan een half miljoen euro opgehaald voor Serious Request. Rond 12.00 uur stond de teller op 502.313 euro.

Tijn kwam gisteren met zijn vader naar het Glazen Huis in Breda omaandacht te vragen voor zijn benefietactie. Hij heeft een ongeneeslijke vorm van hersenstamkanker en het is zijn laatste wens om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis. Het streefbedrag was 100 euro.

Vanmorgen hing de Bredase burgemeester Depla Tijn de ambtsketting om en maakte hem daarmee burgemeester voor een dag. "Hij is een heel goede vervanger.", zei Depla (PvdA). "Als je ziet wat hij teweegbrengt in de samenleving. Hij is een perfecte ambassadeur voor de stad."

Het Rode Kruis is overdonderd door het succes van Tijn. Nooit eerder is met een individuele actie voor Serious Request zo veel geld opgehaald.

De jaarlijkse inzamelactie van 3FM en het Rode Kruis draait dit jaar om longontstekingen onder kinderen. Volgens het Rode Kruis sterven daaraan jaarlijks ruim 900.000 jonge kinderen.

Nu Tijn veel aandacht krijgt, wordt ook op zijn eigen site flink geld gedoneerd. Vrienden van Tijns ouders hadden deze actie al eerder opgezet om geld op te halen zodat de familie nog zo veel mogelijk tijd met elkaar kan doorbrengen. De teller staat op bijna 50.00 euro

Ster advertentie
Ster advertentie