Binnenland

‘Deze campagne is plat en makkelijk, het is minachting van de kiezer’

WNL
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. ‘Deze campagne is plat en makkelijk, het is minachting van de kiezer’

Met Provinciale Statenverkiezingen voor de deur zijn de campagnes van politieke partijen losgebarsten. Waar VVD-Fractievoorzitter Klaas Dijkhoff zich vorige week kritisch uitliet over het klimaatakkoord, liepen de spanningen in de coalitie maandag verder op door verdeeldheid over het kinderpardon.

“Ik schaam mij te pletter voor de politici die wij hier hebben”, zegt lobbyist en voormalig PvdA-Statenlid Kirsten Verdel in WNL Haagse Lobby op NPO Radio 1.

“Eerst houden ze eindeloos voet bij stuk, de meest schrijnende verhalen interesseert ze helemaal niets. Vlak voor de verkiezingen zeggen ze: ‘oh wat erg dat dit gebeurt, het is toch wel zielig dat kinderen weg moeten terwijl ze hier al negen jaar zijn’. Het is te schandalig voor woorden, hoe gek denken ze dat kiezers zijn?”, zegt de oud-PvdA’er.

‘Minachting van de kiezer’

“Denken ze dat iemand die nu PvdA stemt dan ineens op hen gaat stemmen? Denkt de ChristenUnie dat ze kiezers kunnen terugwinnen? Het is minachting van de kiezer. Deze campagne is nu al heel plat en makkelijk.” Dit kabinet is altijd los zand geweest. Waar de VVD en de PvdA elkaar heel stevig vasthielden is het nu ieder voor zich. Ik vraag mij af of dit kabinet het einde redt”, aldus Verdel.

‘Rutte is op zijn best als partijen bij elkaar gebracht moeten worden’

Campagnestrateeg Mark Thiessen denkt niet dat het kabinet snel zal vallen. “Als ik 1000 euro krijg voor iedere keer dat ik gehoord heb dat het het einde is van Rutte en zijn kabinet, zat ik nu op een heel mooi eiland met een tequila sunrise in mijn handen”, aldus Thiessen.

“Hij is op zijn best als er dingen op te lossen zijn. Als de partijen dicht bij elkaar gebracht moeten worden is hij daar de man voor. Ik zie dit kabinet niet zo snel vallen, maar anders is het klimaat wel een onderwerp dat hoog op het lijstje staat.”

Ster advertentie
Ster advertentie