Binnenland

Geliefde van buiten de EU mag binnenkort weer naar Nederland komen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Geliefde van buiten de EU mag binnenkort weer naar Nederland komen

Mensen van buiten de EU en het Schengengebied die een relatie hebben met een Nederlander mogen vanaf 27 juli weer naar Nederland reizen. Op dit moment geldt voor inwoners van de meeste landen buiten Europa een inreisverbod vanwege de coronapandemie, maar het kabinet gaat nu een uitzondering maken voor geliefden.

Veel partners leven door het virus al maanden gescheiden van elkaar. Alleen uit EU-landen en een geselecteerde lijst andere veilige landen kunnen mensen vrij naar Nederland reizen. Van daarbuiten zijn alleen essentiële reizen toegestaan.

Een van de mensen die zijn geliefde al zo lang mist is Frank van Rossum uit Wageningen. De verslaggever van radioprogramma Nieuws en Co ging bij hem langs om hem alvast te verklappen dat hij zijn vriendin binnenkort weer kan zien:

Geliefden die van de regeling gebruik willen maken moeten aan strikte voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen. Zo moeten ze minimaal drie maanden een relatie hebben en daar ook een handgeschreven verklaring over ondertekenen, waarbij liegen als meineed zal worden bestraft.

Wie zijn geliefde in ons land wil opzoeken moet ook een terugreis boeken, dus een ticket voor een retourvlucht kunnen laten zien. Verder mag het bezoek maximaal 90 dagen duren.

Ster advertentie
Ster advertentie