Binnenland

Verdeeldheid in het peloton over Sagan

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Verdeeldheid in het peloton over Sagan

Wielrenners die meedoen aan de Tour de France zijn verdeeld over de diskwalificatie van Peter Sagan. "In het peloton hangt de sfeer: Sagan is de grote ster van het wielrennen, maar je moet niet denken dat je dan alles kan maken."

NOS-wielerverslaggever Steven Dalebout ziet een verdeeldheid rond Sagan, de grote smaakmaker in de Tour: "Er is in het peloton een kamp pro Sagan en een kamp anti-Sagan."

Gisteren diskwalificeerde de jury van de Tour de France Sagan wegens wangedrag in de eindsprint. Hij gaf een elleboogstoot waardoor Cavendish ten val kwam en zijn schouderblad brak. "Sagan vindt dat hij niks fout heeft gedaan", aldus Dalebout. "Hij heeft een nogal onbeholpen manier van sprinten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies."Het lijkt erop dat de jury van de UCI een signaal wil afgeven. De jury heeft voorafgaand aan de Tour duidelijk gezegd: We gaan de regels naleven. Dat geldt voor het weggooien etenszakjes en over de stoep rijden door renners. Die streng houding zie je nu terug."

Luister naar de analyse van Steven Dalebout in De Ochtend op NPO Radio 1:

Steven Dalebout over Sagan

Ster advertentie
Ster advertentie