Binnenland

Podcast De Dag: Hoe Orbán Hongarije uit Europese handen liet glippen

foto: EPA / NOSfoto: EPA / NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Hoe Orbán Hongarije uit Europese handen liet glippen

Hongarije heeft een speciaal plekje in het hart van Tijn Sadée. Van 2001 tot en met 2009 was hij correspondent in het land, dat inmiddels wordt geleid door Viktor Orbán, die regelmatig wordt bekritiseerd voor het beknotten van de rechtsstaat.

{podcast audio="58110" caption="De Dag #156: Hoe Orbán Hongarije uit Europese handen liet glippen | Hoe houd je werken in Washington vol?" }

Sinds zijn aantreden worden 'systematisch Europese waarden geschonden', volgens GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini. De vrije pers wordt aan banden gelegd, de rechtsspraak beknot en EU-subsidies misbruikt. Wat merkt de gewone Hongaar daarvan? En vindt hij het eigenlijk een probleem?

Verder in De Dag

Vandaag verschijnt Fear van Watergate-journalist Bob Woodward. In het boek wordt een chaotisch beeld van het Witte Huis geschetst. Zo zouden Trumps adviseurs belangrijke documenten verstoppen, omdat ze de president onkundig en onberekenbaar vinden. Met correspondent Arjen van der Horst bespreken we hoe het is om te werken in het Washington van Trump.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie