Binnenland

Nederlandse snowboarder gedood bij lawine, twee vermisten

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlandse snowboarder gedood bij lawine, twee vermisten

[NOS] De drie Nederlanders - van wie er 1 is omgekomen en 2 vermist - begaven zich met hun snowboard buiten de piste, aldus een skileraar op NPO Radio 1.

'Er waren waarschuwingen dat je maar beter niet moest gaan', zegt skileraar Kim Theoler. 'Ze waren op een heel gevaarlijke off-piste. Er was veel wind en mist. Ze zijn misschien verdwaald.'

Skileraar over dode en vermiste Nederlandse snowboarders

Het ministerie van buitenlands zaken meldde vanochtend dat 1 Nederlander is omgekomen bij een lawine in de Savoie. Twee Nederlanders worden nog vermist.

Frank Renout over Nederlandse dode bij lawine, twee vermisten

De lawine was gisteren bij Valfréjus, dicht bij de grens met Italië. De familie is geïnformeerd. Meer wil het ministerie op dit moment niet zeggen.

SMS-bericht

Een van de drie Nederlanders zou een sms hebben gestuurd dat ze in nood waren. Een 112-bericht is niet verstuurd.Het sms-bericht werd pas een uur later door andere Nederlanders ter plekke gezien. In de avond werd een zoekactie op touw gezet, die vannacht gestaakt werd. Vanochtend werd het zoeken hervat, waarbij onder andere een helikopter is ingezet. De drie zijn overvallen door een zeer zware lawine.

Ster advertentie
Ster advertentie