Binnenland

Familie, vrienden, politie en ME zoeken door naar Anne Faber

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Familie, vrienden, politie en ME zoeken door naar Anne Faber

[NOS] De zoektocht naar de vermiste Anne Faber in Huis ter Heide bij Zeist gaat verder. De politie krijgt daarbij hulp van vrienden en familie van de 25-jarige vrouw. Ook vrijwilligers van het Rode Kruis helpen mee met zoeken.

Opnieuw wordt gekeken in en rond de vijver waarin eerder een fiets werd gevonden die vermoedelijk van Anne is. Later werd ook een jas aangetroffen. Na onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut staat vast dat dit de jas is van de vrouw. Ook is er een tas gevonden, maar de politie weet nog niet zeker of die van Anne is.

De vijver is leeggepompt. Vandaag wordt volgens RTV Utrecht de overgebleven blubber gefilterd. De politie wil er zeker van zijn dat er geen belangrijke aanwijzingen worden gemist.

Nieuwe plekken

"We gaan weer zoeken rond de vijver en in het park. Dat doen we niet op plekken waar we al gezocht hebben, die zijn echt al uitgekamd", aldus een woordvoerder van de politie. "We gaan dus op nieuwe plekken zoeken. Mogelijk breiden we het gebied uit."

Het Rode Kruis helpt mee met een speciaal Ready2Help team. Dat is een netwerk van burgers die soms worden opgeroepen. Vandaag helpen 24 mensen van het team mee met zoeken. Ze zijn speciaal getraind door de politie.

Anne Faber vertrok vorige week vrijdagmiddag uit Utrecht voor een fietstocht. Ze heeft nog een selfie van een kruispunt aan de rand van Baarn verstuurd. De politie heeft inmiddels meer dan 500 tips binnengekregen over de verdwijning.

Ster advertentie
Ster advertentie