Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1 : rechtszaak Romy, Savannah en beëdiging opvolger Mugabe

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1 : rechtszaak Romy, Savannah en beëdiging opvolger Mugabe

Twee gruwelijke rechtszaken waarin kinderen het slachtoffer waren, voetbal en de beëdiging van de opvolger van de Zimbabwaanse president Mugabe. Dat en meer vandaag op NPO Radio 1.

Aan het einde van de middag wordt het vonnis verwacht in de zaak van het 14-jarige meisje Romy uit Hoevelaken. Zij werd afgelopen zomer dood gevonden in een sloot. De enige verdachte is een jongen van 14. Hij heeft bekend dat hij haar seksueel misbruikt en gedood heeft.

'Ik vind het heel erg en ben nu bang om zelf over straat te fietsen. '.MP3

Savannah

Ook staat een 16-jarige jongen uit Den Bosch voor de rechter voor doden van Savannah uit Bunschoten. Gisteren werd bekend dat het NFI de doodsoorzaak nog niet heeft kunnen vaststellen. Aanvankelijk ging het OM uit van doodslag, maar na extra onderzoek wordt moord ten laste gelegd.

{audiofile audio="60911" caption="'We zouden het misschien wel uit willen roepen, maar we zijn stil'" }

Mnangagwa

In Zimbabwe wordt de nieuwe president Mnangagwa beëdigd. Hij is de opvolger van dictator Robert Mugabe, die na een regeerperiode van 37 jaar opstapte onder druk van het leger. De vraag is of er onder Mnangagwa veel verandert in het arme Zimbabwe.

In NOS Langs de Lijn vanavond de WK-kwalificatiewedstrijd vrouwen Nederland-Slowaijke, vanaf 20.00 uur. Commentaar: Ragnar Niemeijer.

Dit en meer vandaag op NPO Radio 1!

Ster advertentie
Ster advertentie