Binnenland

Podcast De Dag: 'Curaçao geeft gevluchte Venezolanen geen hulp'

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: 'Curaçao geeft gevluchte Venezolanen geen hulp'

De Venezolaanse Marienny heeft geen afscheid van haar ouders kunnen nemen, voordat ze de ellende en honger in haar land ontvluchtte en de oversteek naar Curaçao maakte. Daar werd ze opgesloten en bleek nergens recht op te hebben. "Ik ken geen enkele Venezolaan die hulp krijgt van Curaçao."

Art Rooijakkers, ambassadeur van Stichting Vluchteling, sprak met haar en is net terug van Curaçao. Hij is geschrokken over de situatie op het eiland, dat onderdeel is van het Koninkrijk der Nederlanden.

{podcast audio="62968" caption="De Dag #185: 'Curaçao geeft gevluchte Venezolanen geen hulp' | Hoe Nieuwsuur het Chroom-6-schandaal ontdekte" }

Verder in De Dag

Verder hoor je Nieuwsuur-journalist Machteld Veen over haar ontdekking dat Defensie verf gebruikt waar dubbel zoveel van de kankerverwekkende stof chroom-6 is verwerkt als in de oude verf. Werkte Defensie mee met haar onderzoek?

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er rond 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie