Binnenland
EO

De nadelen van Tinder

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De nadelen van Tinder

De helft van de Nederlanders tussen de 18 – 34 jaar zit op een datingapp of website, bleek dinsdag uit onderzoek van de Rutgers Stichting en de Volkskrant. Is dat een positieve ontwikkeling? Gedragsbioloog Patrick van Veen is kritisch over het 'swipen': "Mensen denken: er zal wel een betere aankomen."

In Dit is de Dag reageert ook onderzoeker en auteur van het boek 'Liefde in tijden van Tinder' Elisabeth Timmermans. De kritiek op het swipen deelt ze niet helemaal: "Als je echt verliefd bent, ga je je partner niet inruilen. En mensen zijn ook date-moe. Veel Tinder-dates lijken ook op sollicitatiegesprekken.”

Dat doorswipen voor veel onrust kan zorgen, ziet relatiecoach Cocky Drost wel. "Veel mensen denken dat er nog een betere match kan komen, of dat 'de ware' nog een swipe later kan zitten." Ook vindt Drost het onwenselijk dat mensen denken dat hun geluk uit een relatie moet komen.

Uiterlijk

Elisabeth Timmermans heeft tijdens haar onderzoek haar huidige partner zelf wel ook op Tinder ontmoet. Toch weet ze nog wel een nadeel te noemen: "Het meest negatieve is de focus op het uiterlijk. Je beoordeelt mensen op een foto of een paar foto's. En online mikken we toch hoger dan aan de toog."

Luister het hele gesprek over Tinderen hier terug:

Minder Tinder?

Ster advertentie
Ster advertentie