Binnenland

Radio Bergeijk komt mogelijk terug

foto: Foto: VPROfoto: Foto: VPRO
  1. Nieuwschevron right
  2. Radio Bergeijk komt mogelijk terug

[VPRO] Na tien jaar komt er mogelijk een nieuwe editie van het fameuze hoorspel Radio Bergeijk. Dat hebben de makers van George van Houts en Pieter Bouwman bekend gemaakt in De Nieuws BV op NPO Radio 1.

Radio Bergeijk was een absurdistische radioprogramma dat van 2001 tot 2012 te horen was op NPO Radio 1 en Radio 747. Het zijn kolderieke sketches over een lokaal radiostation in Brabant. Met geluidskunstenaar Mat Wijn zijn in totaal ruim 600 afleveringen gemaakt van deze radioklassieker.

Herstart

George van Houts en Pieter Bouwman zijn met de VPRO in gesprek om nieuwe afleveringen te maken van het fameuze hoorspel dat een grote schare liefhebbers kent, maar ook tal van haters. Bouwman zei op NPO Radio 1: "Het begint er steeds meer op te lijken dat de herstart er komt en ik verheug me er zeer op. Deze tijd vraagt en smeekt om een terugkeer van Radio Bergeijk." VPRO heeft dit bevestigd.
George van Houts heeft er zin in om op basis van hedendaagse nieuwsgebeurtenissen absurde radiosketches te maken: "Juist in deze tijd waarin er zoveel gevoelig ligt, moeten wij een tandje bij zetten. We zijn heel erg voor de vrijheid van het woord en de humor".

In de studio van De Nieuws BV haalden Van Houts en Bouwman vrijdag herinneringen op aan hun legendarische hoorspel-satire:

Humor van Brabantse bodem

De radiosoap stak cabaretesk de draak met het leven in een lokaal dorp in Brabant met absurde nieuwsberichten en merkwaardige gasten en verslaggeving. Cabaretier Theo Maassen stond samen met Pieter Bouwman aan de wieg van Radio Bergeijk.

"Dit is de humor van de Brabantse school", zei toenmalig producent Jan Vermaas er destijds over in de Volkskrant.

Beluister hier de allereerste uitzending van Radio Bergeijk:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie