Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: PSV - Ajax en de Amstel Gold Race

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: PSV - Ajax en de Amstel Gold Race

Vandaag is er op NPO Radio 1 veel aandacht van sport. De Amstel Gold Race wordt verreden, net als de Grand Prix van China en uiteraard is er de topper PSV - Ajax. NOS Langs de Lijn houdt je op de hoogte. Verder is er bij OVT aandacht voor eenzame opsluitingen en gaat Radio Doc op zoek naar het perfecte verdienmodel.

De Topper

Sportliefhebbers: zet de radio aan! Een normale zondag zit al vol met sport, maar vandaag is het aanbod extreem. In Eindhoven neemt PSV het op tegen Ajax. Het zal je niet zijn ontgaan dat de Eindhovenaren bij winst de nieuwe kampioenen zijn van Nederland. De wedstrijd begint om 16.45 uur en NOS Langs de Lijn is er de gehele wedstrijd bij!

Mocht PSV kampioen worden dan wordt de uitzending verlengd en vervalt de uitzending van Reporter Radio van 19.00 uur

Eredivisie schema

12.30 uur NAC-Willem II | Verslag: Chris Wobben
14.30 uur FC Groningen-Roda JC | Verslag: Ragnar Niemeijer
14.30 uur Feyenoord-FC Utrecht | Verslag: Frank Wielaard
16.45 uur PSV-Ajax | Verslag: Andy Houtkamp en Arman Avsaroglu

Amstel Gold Race

En in voetballand vindt er wellicht een topper plaats, de wielerfan schakelt in vanwege een klassieker. En wel de Amstel Gold Race. NOS Langs de Lijn zorgt voor verslag van de ontwikkelingen vanuit Limburg.

Bij Bureau Sport belden sportfanaten Frank Evenblij en Erik Dijkstra ter voorbereiding nog even met Sky-renner Wout Poels.

Interview Wout Poels

Video niet beschikbaar

Max Mania

Verder is er voor de vroege vogels ook aandacht voor de Formule 1. Tijdens de uitzending van Vroege vogels deelt NPO Radio 1 de laatste nieuwtjes en de belangrijkste gebeurtenissen van de Grand Prix van China.

Later op de dag blikt NOS Langs de Lijn uiteraard nog even terug op de resultaten van Verstappen en de andere Coureurs.

Verder vandaag op NPO Radio 1

Vind de ondernemer in Jezelf. Dat is de boodschap uit Den Haag aan iedere burger, en het leger zelfstandigen groeit. Maar hoeveel mensen zijn nou eigenlijk echt ondernemer? Wat als het niet in je zit. Hoe vind je dan een eigen, op maat gesneden verdienmodel? Moet je op cursus, of speculeren met cryptomunten? Of accepteren dat talenten nou eenmaal niet gelijk verdeeld zijn, en je neerleggen bij wat je wel kan?

Bij Radio Doc gaat vanaf 20.00 uur radiomaker Marten Minkema gaat te rade bij ondernemers, Bitcoin-experts, een high-end coach en marketeer Boudewijn Poelmann, die met zijn Postcode Loterij het meest perfecte verdienmodel van Nederland introduceerde. Goede raad blijkt niet alleen duur, maar ook erg confronterend.

Eenzame opsluiting

Boeven en criminelen moet je zo lang mogelijk opsluiten, heropvoeden hoeft niet meer, is min of meer weggegooid geld. Zo luidt het gezonde volksbewustzijn maar al te vaak. Dat bij lange eenzame opsluiting ondertussen de hersencellen van de gevangenen afsterven, blijkt uit een recent onderzoek van de Universiteit van Tilburg.

Maar hoe gingen we vroeger met criminelen om, en sinds wanneer denken we eigenlijk dat ze verbeterbaar zijn? Pauline Schuyt, hoogleraar sanctierecht en straftoemeting aan de Universiteit Leiden is vanaf 10.00 uur bij te gast OVT.

Ster advertentie
Ster advertentie