Binnenland

Theo Hiddema pleit voor 'rassenvermenging'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Theo Hiddema pleit voor 'rassenvermenging'

[NOS] Het Tweede Kamerlid Theo Hiddema van Forum voor Democratie zegt dat hij een voorstander is van "rassenvermenging".

In het radioprogramma De Overnachting van BNNVARA zei hij dat "de beste integratie plaatsvindt door rassenvermenging". "Als al die Marokkanen zich gingen vermengen met Hollandse vrouwtjes is er verder niks aan de hand. Dan heb je geen integratieclubjes en deskundigen nodig (....) Integratie onder de lakens, dat is toch prachtig?"

Quote

Integratie onder de lakens, dat is toch prachtig?

Theo Hiddema

Hij verweerde zich tegen het verwijt dat hij racistisch is. "Ik heb de geslachtelijke vermenging bepleit. Is dat racistisch? Ik dacht het niet. Integendeel".

'Bevrijen'

Hiddema zei dat Italianen, Grieken en andere vroegere gastarbeiders op die manier zijn opgegaan in de Nederlandse samenleving, maar dat dit bij de moslims niet werkt. "Je hebt één categorie mensen die zich niet laat bevrijen. Dat is de islam. Die willen niet bevrijd worden. Die richten zich op hun geloof."

Quote

De islam wil niet bevrijd worden

Theo Hiddema

Zijn fractieleider Thierry Baudet waarschuwde voor de verkiezingen voor "homeopathische verdunning". Hij zei toen dat onze samenleving geteisterd wordt door "zelfhaat die we proberen te ontstijgen door de Nederlandse bevolking homeopathisch te verdunnen met alle volkeren van de wereld, zodat er nooit meer een Nederlander zal bestaan. Zodat wie wij zijn, niet meer gestalte kan krijgen". Die uitspraak werd door critici bestempeld als racistisch.

Hiddema sprak tegen dat hij het oneens is met Baudet. Hij maakte zich kwaad over journalisten van de publieke omroep die volgens hem maar blijven herhalen dat Forum voor Democratie racistisch is, terwijl hij het "fantastisch" vindt "dat de schepper allemaal kleurtjes heeft gecreëerd met dito eigenschappen".

Luister naar het hele gesprek met Tweede Kamerlid Theo Hiddema:

Roelof de Vries interviewt Theo Hiddema

Ster advertentie
Ster advertentie