Binnenland

Gommers vreest geen uitbraak door schaatsen: 'Nederland heeft zoveel slootjes'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Gommers vreest geen uitbraak door schaatsen: 'Nederland heeft zoveel slootjes'

[EO] Diederik Gommers wordt erg vrolijk van de schaatsplaatjes die hij her en der ziet. "Fantastisch om te zien dat het even over iets anders dan het coronavirus gaat!" zegt de intensivist in Virusfeiten. Hij houdt ook niet zijn hart vast voor verdere verspreiding nu iedereen het ijs op gaat: "Nederland heeft zoveel water, zoveel slootjes, dat we niet allemaal bij elkaar hoeven te zijn", denkt hij.

#14 - Vleermuizen in Wuhan, en: moeten we de verkiezingen uitstellen? - Virusfeiten

"Zoiets als het virus van de Elfstedentocht, dan zie je mensen helemaal opbloeien", zegt Gommers. "Ik ben blij dat ik nu eens niet bij een praatprogramma zit." Hij gaat morgenochtend direct zijn schaatsen uit het vet halen, vertelt hij. Hij hoopt wel dat mensen anderhalve meter afstand houden, maar dat moet prima kunnen, denkt hij.

Ook viroloog Marion Koopmans vindt het 'geen enkel probleem' dat iedereen massaal het ijs op gaat. "Als we niet met z'n allen met horden op elkaar gaat staan", voegt ze eraan toe. Zelf gaat ze niet. "Ik ben niet zo'n schaatser", glimlacht ze.

Podcast

In Virusfeiten is ook aandacht voor het onderzoek van Marion Koopmans in Wuhan en het eventueel uitstellen van de verkiezingen. Luister de podcast via de playknop hierboven of je favoriete podcastapp!

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie