Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Stadsderby in Rotterdam, Piet Paaltjens en hoe voorkom je een vechtscheiding?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Stadsderby in Rotterdam, Piet Paaltjens en hoe voorkom je een vechtscheiding?

De rode lantaarn in de eredivisie wordt gedragen door Sparta. Vanavond speelt de ploeg uit tegen stadsgenoot Excelsior. Langs de Lijn doet verslag. Verder vandaag op NPO Radio 1: Een CD met gedichten van Piet Paaltjens bij De Taalstaat, bij Argos de stand van zaken bij Abortuskliniek Casa en in Radar Radio tips hoe je kunt voorkomen dat een echtscheiding een vechtscheiding wordt.

Piet Paaltjens en Aafke Romeijn

Excelsior Recordings - een onafhankelijke platenlabel uit Amsterdam - brengt een CD met gedichten van Piet Paaltjens uit. De nummers zijn gemaakt door artiesten die in hun eigen genre de teksten van de gedichten van Piet Paaltjens hebben gebruikt. Aafke Romeijn is één van die artiesten en schuift vanmorgen aan bij De Taalstaat (vanaf 11.00 uur) om te vertellen over het unieke project en de gedichten van Paaltjens.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oud bestuurder Abortuskliniek Casa spreekt

In Argos (vanaf 14.00 uur) is er een interview met voormalig CASA bestuurder Bert van Herk. Hij reageert voor het eerst op de aantijgingen van fraude onder zijn bewind. Aansluitend een gesprek in de studio met gezondheidseconoom Wim Groot en journalisten Jeffrey Stevens (FollowTheMoney) en Maud van de Reijt (Argos) over de stand van zaken bij de abortusklinieken CASA.

Hoe voorkom je een vechtscheiding?

Steeds vaker scheiden mensen en steeds vaker loopt dat uit op een vechtscheiding. Hoe kan je dat voorkomen? Vanmiddag (vanaf 15.00 uur) een gesprek daarover met een deskundige in Radar Radio. Verder: moet je een doos of verpakking bewaren als je een elektrisch apparaat hebt gekocht? Moet een winkel een retourzending of ruil accepteren zonder verpakking?

4 duels in de eredivisie

De rode lantaarn in de eredivisie wordt gedragen door Sparta dat zaterdag uit speelt tegen stadsgenoot Excelsior. Bij FC Twente werd de afgelopen week trainer René Hake ontslagen na een slechte seizoenstart van de club. Zaterdagavond ontvangt de club uit Enschede Roda JC, dat nog een positie lager op de ranglijst staat. Waarschijnlijk is de beoogde nieuwe trainer van FC Twente, Gertjan Verbeek, dan nog niet van de partij. NOS Langs de Lijn doet vanaf 19.00 uur verslag van de wedstrijden.

  • 18.30 uur NAC - PEC Zwolle. Verslag: Andy Houtkamp
  • 19.45 uur Excelsior - Sparta. Verslag: Arman Avsaroglu
  • 19.45 uur VVV - ADO Den Haag. Verslag: Richard van der Made
  • 20.45 uur FC Twente - Roda JC. Verslag: Frank Wielaard

Verder vandaag bij Langs de Lijn aandacht voor Spaans voetbal: Barcelona-Malaga (20.45 uur), wielrennen: de EK Baan in Berlijn en autosport: Formule 1, de kwalificatie van de GP in Amerika met Max Verstappen.

Een fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie