Binnenland

Terreuraanslagen op koptische kerken in Egypte

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Terreuraanslagen op koptische kerken in Egypte

[NOS] Egypte is getroffen door bomaanslagen. Volgens de Egyptische staatstelevisie zijn zeker 36 mensen van het leven beroofd en zijn er tientallen mensen gewond geraakt.

Bomaanslag in Egypte

De eerste aanslag vond plaats in de stad Tanta, ten noorden van de hoofdstad Caïro. Er werd een bom gegooid in een kapel tijdens een gebedsdienst met christenen. In de kerk was het druk wegens de rituele herdenking op Palmzondag. Terreurgroep IS heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslagen opgeëist. Een tweede aanslag vond later in de ochtend plaats op een koptische kerk in Alexandrië. Het ging om een zelfmoordaanslag waarbij elf doden vielen en meer dan zestig kerkgangers gewond raakten.

Palmzondag staat in het teken van de laatste zondag voor Pasen, waarin het lijden en sterven van Jezus Christus wordt herdacht. In het islamitisch land vormen koptische christenen een kleine minderheid. Het is niet voor het eerst dat er een aanslag is gepleegd op een koptische kerk. Eerder in december werd de koptische kathedraal in Caïro getroffen door een bomexplosie. Daarbij kwamen 25 mensen om het leven. Die aanslag werd ook opgeëist door Islamitische Staat.

Ster advertentie
Ster advertentie