Binnenland
NOS

Sluiter als Team Bertens naar het gala

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Sluiter als Team Bertens naar het gala

Over twee weken, op 19 december, worden de jaarlijkse sportprijzen uitgereikt. Bij de coaches is Raemon Sluiter genomineerd. Maar zijn pupil, tennisster Kiki Bertens, staat niet op de lijst van beste sportvrouwen. En dat steekt de Rotterdammer best wel een beetje.

Bertens won dit jaar drie titels, waaronder het belangrijke toernooi van Cincinnati, ze klom naar de negende plaats op de wereldranglijst en Bertens kwalificeerde zich voor de WTA-finals, het prestigieuze slottoernooi met de beste acht speelsters van het jaar. Dat zijn pupil niet genomineerd is voor de titel Sportvrouw van het Jaar geeft Sluiter een dubbel gevoel. "De prestaties van de sporters en de coaches zijn niet met elkaar te vergelijken. Kiki heeft het zo waanzinnig gedaan en daar zit het vervelende: Hoe kan je als coach genomineerd zijn en de speler niet." Sluiter vindt wel dat er meer vrouwen goed gepresteerd hebben en niet zijn genomineerd. Een eventuele uitverkiezing zal niet gevolgd worden door een kritische toespraak. "Ik ga d'r sowieso heen, maar ik daar heen als Team Bertens en niet als coach Sluiter."

Sluiter.mp3

Raemon Sluiter moet het opnemen tegen de schaatscoaches Jac Orie en Jeroen Otter. Bij de mannen zijn motorcrosser Jeffrey Herlings, schaatser Kjeld Nuis en turner Epke Zonderland genomineerd. Bij de vrouwen binden de wielrensters Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten de strijd aan met shorttrackster Suzanne Schulting. De sportploeg van het jaar wordt gekozen uit drie teams die een wereldtitel veroverden: de hockeysters, de teamsprinters bij het baanwielrennen en het zeilduo Annemiek Bekkering en Annette Duetz. Rolkstoeltennister Diede de Groot, snowboardster Bibian Mentel en de rolstoelbasketbalsters zijn in de race om tot Paralympische Sporter van het jaar te worden.

Ster advertentie
Ster advertentie