Binnenland
AVROTROS

Jort Kelder: 'Ik heb ook wel last van opdringerige vrouwen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jort Kelder: 'Ik heb ook wel last van opdringerige vrouwen'

Naar aanleiding van de eerste uitzending van dr Kelder en Co ontstond nogal wat ophef over een uitspraak van Jort Kelder. In een gesprek met dr Rosanne Hertzberger over de rol van testosteron bij de verschillen tussen mannen en vrouwen, deed Kelder een ongelukkige uitspraak.

"Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat vrouwen bij mij aandringen om verkracht te worden." Deze uitspraak werd door veel media overgenomen.

Lees ook: Jort Kelder over verkrachtingsopmerking: 'Het floepte eruit'

In de eerste Jortcast blikt Jort Kelder terug op dit gesprek. Hij geeft meer tekst en uitleg bij de uitspraak. Ook legt hij uit waarom hij de uitspraak deed.

Awkward

"Je moet in zo’n gesprek als interviewer natuurlijk neutraal zijn en geen opvattingen hebben, maar zo ben ik niet", zegt Kelder. "En dan ineens komt mijn eigen rol om de hoek en dan verspreek ik mij een beetje. Ik wil dan zeggen dat ik ook wel eens last heb van opdringerige vrouwen."

"Best een beetje eenawkward moment, een onhandig moment dat ik in de discussie mijn eigen omgangsvormen met het vrouwspersonen betrok. (…) Natuurlijk ben ik niet voor het onheus bejegenen van vrouwen, maar zijn er niet ook mannen die zo bejegend worden? Toen dacht ik 'ja, ik zelf soms'."

Luister hier naar de gehele podcast: 'Zaadballen zijn een sociaal construct'

Ster advertentie
Ster advertentie