Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Dat kunnen interviews zijn, maar ook mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. Elke dag kijken we ook even terug naar de vorige dag: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

PSV - Atlético Madrid
Vanavond om 20.45 uur strijdt PSV tegen Atlético Madrid in de groepsfase van de Champions League. De Eindhovenaren spelen in Brabant tegen de verliezend finalist van vorig jaar. Vorig seizoen boog PSV pas na strafschoppen voor Atlético Madrid in de achtste finales van de Champions League. Frank Wielaard en Arman Avsaroglu doen verslag en Fons Groenendijk analyseert de wedstrijd.

Donorregistratie
De Tweede Kamer gaat vandaag stemmen over de wet Actieve Donorregistratie. Dat betekent dat iedereen donor wordt, behalve als je aangeeft dat je dat niet wilt. De BNN is een campagne gestart gericht aan de Tweede Kamer, omdat er per jaar 150 mensen sterven vanwege een gebrek aan donororganen. Bijna tien jaar na De Grote Donorshow is er opnieuw aandacht voor dit onderwerp. In De Nieuws BV meer over orgaandonatie.

Michael van Praag
In Langs de Lijn En Omstreken is een interview met Michael van Praag te horen. Hij staat morgen in Athene tegenover Aleksander Ceferin tijdens de verkiezingen voor het voorzitterschap van de UEFA. De 55 lidstaten van de Europese voetbalbond brengen tijdens een buitengewoon congres ieder één stem uit. De kandidaat met minimaal 28 stemmen mag zich opvolger van Michel Platini noemen.


Aleksander Ceferin en Michael van Praag.

En verder...

  • Diederik Samson is te gast in de Nieuws BV. De partijleider van de PvdA gaat het hebben over de Klimaatwet.
  • Om 19.00 uur schuift Ed Wubbe aan in Radio Kunststof. De choreograaf is sinds 1993 artistiek directeur van het Scapino Ballet Rotterdam. Het dansgezelschap bestaat zeventig jaar, wat gevierd wordt met de jubileumvoorstelling TING!.

Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Hillary Clinton moet tijdelijk haar campagne voor de presidentsverkiezingen stilleggen. Ze is geveld door een longontsteking. Kan haar campagne nog worden gered of is dit het einde van haar presidentsambities? Amerika-kenner Willem Post en correspondent Michiel Vos praten hierover in Radio EenVandaag:

De oorlog in Oekraïne duurt onverminderd voort. Radicale strijders van het beruchte Azov-vrijwilligersbataljon organiseren ook kinderkampen. Daar worden minderjarigen militair getraind en krijgen ze les in hoe ze 'echte nationalisten' worden. Een reportage van Bureau Buitenland over militaire kinderkampen:

Ster advertentie
Ster advertentie