Binnenland
NOS

Drukte op het ijs: 'Mensen maken er een feestje van'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Drukte op het ijs: 'Mensen maken er een feestje van'

Ondanks waarschuwingen dat natuurijs nog lang niet overal veilig is, zijn vandaag duizenden mensen het ijs op gegaan. Ook op de Loosdrechtse Plassen werd volop geschaatst, zag verslaggever Roel Pauw.

Video niet beschikbaar

Drie jaar geleden was het voor het laatst zo druk op de Loosdrechtse Plassen, zegt een van de schaatsers. "Toen was het ook gekkenhuis. Ik heb het idee dat iedereen nu denkt: het kan echt maar heel even, dus we gaan nu."

Verslaggever Roel Pauw ziet ook een schaatser met een pan waar hazenpeper in zat. "Mensen maken er een feestje van op het ijs", concludeert hij.

Gevaarlijk

Volgens de Loosdrechtse ijsclub is het ijs op de Loosdrechtse Plassen nog onbetrouwbaar. "We roepen mensen op om vooral niet massaal naar Loosdrecht te komen", zegt voorzitter Len Veerman tegen NH Nieuws.

"Het ijs is nog verre van betrouwbaar. Daar komt nog eens bij dat de zon momenteel vol op het ijs staat. Het is echt nog te gevaarlijk. Het kraakt en op sommige plekken ligt water op het ijs." Volgens Veerman zakten er vanochtend dan ook meerdere mensen door het ijs.

Afgesloten wegen

De wegen naar de Loosdrechtse en de Ankeveense plassen stonden vanochtend helemaal vol met auto's. De gemeente Wijdemeren nam extra maatregelen om de drukte het hoofd te bieden. Zo werden wegen afgesloten, werd eenrichtingsverkeer ingesteld en gold op sommige plekken parkeerverboden.

Volop schaatsplezier op de Loosdrechtse Plassen

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie