Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Het Jaar van Isa Hoes en Kim van Kooten in Nooit Meer Slapen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Het Jaar van Isa Hoes en Kim van Kooten in Nooit Meer Slapen

Isa Hoes blikt vanavond met onder meer Beau van Erven-Dorens, Claire Boonstra en Maxim Hartman terug op 2016. Hoe kijken zij terug op afgelopen jaar? En Kim van Kooten schuift aan bij Nooit Meer Slapen. De actrice vertelt over haar rol als Brechtje in de hitserie 'Missie Aarde' en hoe haar 2016 eruit zag.

Schrijfster en actrice Isa Hoes neemt vanavond plaats achter de Radio 1-microfoon. Ze kijkt op geheel eigen wijze terug op afgelopen jaar en ook vooruit op 2017. Hoes zal stilstaan bij thema's als omgaan met tegenslagen, verandering en acceptatie. Ze ontvangt onderwijsvernieuwer Claire Boonstra en programmamaker Beau van Erven-Dorens. Maxim Hartman brengt een ode aan de vrouw. Het jaar van Isa Hoes is van 20.00 tot 23.00 uur te horen op NPO Radio 1.

Kim van Kooten

Kim van Kooten kennen we uit films als 'Zusje', 'Phileine zegt sorry' en 'Het diner'. Maar ook als schrijver doet ze het goed. Ze schreef de scenario's voor succesvolle films als 'Alles is liefde' en 'Alles is familie'. Daarnaast verscheen in 2015 haar debuutroman 'Lieveling'. Dit jaar schitterde Van Kooten als stuurvrouw Brechtje van het ruimteschip in de hitserie 'Missie Aarde'. Ester Naomi Perquin spreekt na middernacht met Van Kooten in Nooit Meer Slapen. Lees meer over het jaar van Kim van Kooten.


Een illustratie van Kim van Kooten

Verder is in Het Geluid van 2016 onder meer het persoonlijke verhaal van Hoseb Assadour over Aleppo te horen, vertelt Wendeline Roest over het gedonder in verpleeghuizen, praat Arnold van Wezel over de overleden president Fidel Castro en vertelt boswachter Frans Kapteijns wat de meest bijzondere natuurmomenten van 2016 zijn. Tot slot schuiven winnares Annemarie Pronk en Jurylid Janny van der Heijden van Heel Holland Bakt aan.


Winnares van Heel Holland Bakt Annemarie Pronk.

Lees ook:

NOS Met het Oog op Morgen besteedt vanavond aandacht aan de vier landen die dit jaar het nieuws domineerden: Turkije (de coup), Groot-Brittannië (de Brexit), Syrië (de bloedige burgeroorlog en de Verenigde Staten (de onverwachte verkiezing van Donald Trump). Wilfried de Jong praat met correspondenten Lucas Waagmeester (Turkije), Sander van Hoorn (Syrië), Tim de Wit (Groot-Brittannië) en Arjen van der Horst (Amerika) over deze landen.

Ster advertentie
Ster advertentie