Binnenland
KRO-NCRV

SGP: 'Nu geen vertrouwen in staatssecretaris Snel'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. SGP: 'Nu geen vertrouwen in staatssecretaris Snel'

De SGP zinspeelt erop een motie van wantrouwen te ondersteunen tegen staatssecretaris Menno Snel in het Kamerdebat over de toeslagenaffaire. "Ik heb de afgelopen twee weken geen verbetering gezien bij de staatssecretaris en de belastingdienst", stelt SGP-Kamerlid Chris Stoffer in het NPO Radio 1-programma 1 op 1. "Het vertrouwen is nu weg, tenzij er een wondertje gebeurt."

SGP: ‘Nu geen vertrouwen in staatssecretaris Snel’

Stoffer is nog steeds verbijsterd over de recente aanpak van de belastingdienst met de door de toeslagenaffaire gedupeerde ouders. "Als we op sinterklaasavond de boel dichtdoen, zwartgelakte dossiers krijgen, is dat waar de samenleving behoefte aan heeft?"

In het vorige debat is Stoffer expliciet door de staatssecretaris beterschap beloofd. “Maar ik zie de oplossing ook niet. Of hij zou in de afgelopen twee weken ook dingen gedaan moeten hebben die we als media en parlement niet gezien hebben.”

'Eer aan zichzelf houden'

SP-Kamerlid Renske Leijten dringt er bij de staatssecretaris op aan om "de eer aan zichzelf te houden" door af te treden. "Maar hij mag dat ook in het Kamerdebat doen."

Maar daarmee zijn de problemen voor de ouders nog niet opgelost, vervolgt Leijten. "Het is de vraag of staatssecretaris Snel een oplossing biedt of juist een probleem vormt. Het vorige debat ging over oplossingen, dit debat over vertrouwen."

'52.000 euro met crowdfunding'

De door de toeslagenaffaire gedupeerde ouder Joe ten Cate heeft inmiddels met een crowdfunding-actie ruim 52.000 euro opgehaald. "We willen al die ouders nog een beetje leuke kerst bezorgen. Met dat geld gaan we ouders een leuke kerst bezorgen. We gaan pakketten samenstellen en cadeaus voor de kinderen kopen", zegt Ten Cate.

Maar dan wel met levende muziek als het ligt aan 1 op 1-commentator Dries Roelvink. De Amsterdamse volkszanger biedt in de uitzending aan om kerstliedjes te zingen voor al die ouders. En uiteraard geheel belangeloos. "Ik ben erbij, honderd procent."

Dries Roelvink wil kerstliedjes zingen voor gedupeerde ouders toeslagenaffaire

Ster advertentie
Ster advertentie