Binnenland
AVROTROS

'Heel Holland Bakt' Ine: 'Steek je hoofd boven het maaiveld uit'

foto: Ine Paauwfoto: Ine Paauw
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Heel Holland Bakt' Ine: 'Steek je hoofd boven het maaiveld uit'

Treed naar buiten met je passie en ontwikkel die. Dat is het advies van Ine Paauw, de bakster die het tot de halve finale van Heel Holland Bakt wist te schoppen. Zij is vandaag de Optimist.

Door uit haar 'comfortzone' te stappen en zich op te geven voor het tv-programma van omroep MAX kon ze haar liefde voor bakken ontwikkelen. Maar sinds ze zich opgaf, is ze niet alleen vele taarten verder, maar ook heel veel kennis en ervaring rijker. Bovendien heeft Ine een nieuw doel: ze gaat bakworkshops geven, om al haar kennis over te brengen op anderen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fondant

In de competitie heeft Paauw ook geleerd hoe belangrijk het is om door te zetten. “Toen ik mezelf een jaar geleden aanmeldde ben ik direct hard aan de slag gegaan om mijn technische kennis verder te ontwikkelen.” Ze was namelijk, zeker in het begin, niet de meest technische bakker. En in de halve finale hoorden we haar zeggen: “Voor mij is fondant echt helemaal nieuw.” Het leverde wat verbaasde reacties op op Twitter. Dat ze het desondanks tot de halve finale wist te schoppen is toch een prestatie.

Bekijk hieronder het optimistische verhaal van Ine. Haar boodschap: 'Steek je hoofd boven het maaiveld uit!'

Meer optimisme nodig? Alle Optimisten van Radio EenVandaag zijn HIER terug te vinden.

Ster advertentie
Ster advertentie