Binnenland

Hoe pakte Oss de draad weer op na het Stint-ongeluk?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe pakte Oss de draad weer op na het Stint-ongeluk?

[BNNVARA - AVROTROS - KRO-NCRV] Op 20 september van dit jaar werd Nederland opgeschrikt door een treinongeluk met een Stint, een elektrische bolderkar. Vier jonge kinderen overleden en een ander kind en de begeleidster raakten zwaargewond. In Het geluid van 2018 blikken Ghislaine Plag en Ronald Giphart terug op die zwarte dag met Sidney van den Bergh en Sandra Beuving uit Oss, en vragen ze hoe de draad daar weer is opgepakt.

Sandra Beuving, van het College van Bestuur SAAM waar basisschool de Korenaer onderdeel van is, was niet in de buurt van Oss, toen ze die bewuste dag gebeld werd over het ongeluk. "Het was een dag waarop ik veel te ver van Oss was. Ik zat er een uur rijden vandaan, maar het voelde als het langste uur wat ik heb meegemaakt."

Sidney van den Bergh is naast gemeenteraadslid in Oss, ook parochiebestuurder in de gemeente. Hij zorgde ervoor dat alle kerken en moskeeën werden opengesteld na het drama. "Toen ik van het ongeluk hoorde, leek het me mooi het verdriet een plaats te kunnen geven. Ik ben bij alle geloofsgemeenschappen in Oss langsgegaan en samen hebben we een plek gecreëerd voor mensen om licht te laten branden en licht te laten zijn, om te kunnen bezinnen."

Luister hier het hele gesprek terug:

Ster advertentie
Ster advertentie