Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Rik Grashoff
GroenLinks-politicus Rik Grashoff werd afgelopen zondag in het NPO Radio 1-programma Vroege Vogels uitgeroepen tot 'Groenste politicus van het jaar.' Vandaag schuift hij aan bij Dit is de Dag om een andere reden: een plan van zijn partij rond de vrijheid van onderwijs.

Lees ook: Rik Grashoff is Groenste Politicus van 2016

Nieuwsforum
Wekelijks wordt in Langs de Lijn En Omstreken het nieuws van de afgelopen week besproken. Vanavond gaat het onder meer over de nasleep van de aanslag in Berlijn, waarbij 12 doden vielen. Te gast zijn Sander de Kramer, Marijn de Vries en Wierd Duk.

Gitaar
Gitarist Jan Akkerman wordt morgen 70 jaar maar hij gaat nog steeds op tournee. In Nieuws en Co aandacht voor Akkerman, die ooit werd uitgeroepen tot beste gitarist van de wereld.

In april speelde hij tijdens het Koningsdagconcert in Amsterdam:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En verder...

  • Fotografen Martijn Beekman en Pim Ras vertellen in Langs de Lijn En Omstreken over de meest bijzondere foto's in 2016
  • Ook een terugblik in De Nieuws BV: leden van Bureau Sport Erik Dijkstra en Frank Evenblij nemen het voorbije sportjaar door

Alle programma's zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Schrijver en oud-politicus Jan Terlouw schreef een eigentijds kerstverhaal op verzoek van zijn kleindochter. Waaruit putte hij zijn inspiratie? In Langs de Lijn en Omstreken gaf hij alvast een toelichting.

Friesland is al sinds begin deze maand in de ban van een geruchtmakende zaak: 'De vliegende deur van Wolvega'. Dat is de bijnaam voor de zeearend die begin deze maand boven een natuurgebied werd doodgeschoten. De zeearend is de grootste broedvogel van Nederland en is erg zeldzaam. Dus welke bruut pleegt nou zo'n vreselijke moord? ThijsvandeRedactie zocht het uit in De Nieuws BV.

Ster advertentie
Ster advertentie