Binnenland

Behoudt Froome de gele trui?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Behoudt Froome de gele trui?

Nog maar één etappe te gaan voor de ontknoping van de Tour de France. Vandaag wordt in de twintigste etappe beslist hoe het klassement eruit komt te zien. Weet Froome de gele trui te behouden?

De renners vertrekken in Mégève en komen 146,5 kilometer later aan in Morzine. De laatste etappe in de Alpen voert het peloton over meerdere bergen. Het is de laatste mogelijkheid om een slag te slaan voor de klassementsrenners.

Bauke Mollema verspeelde in de negentiende etappe zijn tweede plaats. Hij haakte in de slotfase van de zware Alpenrit af door een glijpartij en kon niet meer terugkomen tijdens de slotklim. Het is zo goed als onmogelijk om nog een plaats op het podium te bemachtigen. Tom Dumoulin stapte huilend af na een val.

De uitzwaaietappe naar Parijs is namelijk voer voor de sprinters. Vandaag is de finish niet bergop, maar bergaf. Aangezien de rit eindigt met een afdaling, zou dit de eerste keer kunnen zijn dat de Tour bergafwaarts beslist wordt.

Verslaggever Reinout Meijer heeft alvast het parcours van vandaag verkend: Lees hier zijn ervaringen.

Dit is het hoogtekaartje van de etappe van vandaag:

De finish wordt rond 17.00 uur verwacht. Natuurlijk analyseren Robbert Meeder en Maarten Tjallingii de Tour weer vanuit de studio. Gio Lippens en Sebastiaan Timmerman doen verslag vanuit Frankrijk.

Wil je niks missen van de spannende slotkilometers? Zet de finish-alert aan!

Roze Zaterdag

Tour d'Hollande komt vandaag aan in het Amsterdamse Vondelpark, waar Roze Zaterdag in volle gang is. Verslaggever Leon Mastik volgt de Pride Walk en loopt rond tussen de bezoekers. Presentator Floris Prenger praat met de ambassadeur van de Gay Pride over de feestelijkheden die de komende twee weken op het programma staan.

Foppe de Haan

In het zomeravondgesprek is Foppe de Haan te gast. Coen Verbraak praat een uur lang met de voormalig voetbaltrainer van sc Heerenveen. De trainer heeft na ruim 25 jaar afscheid genomen van het betaald voetbal. Bekijk het afscheid van Foppe de Haan:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zin om zelf te sporten? Meld je nu aan voor de NPO Radio 1 Sport10daagse!

Ster advertentie
Ster advertentie