Binnenland
KRO-NCRV

Nijmeegse burgemeester Bruls haalt fors uit naar leiding NEC

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nijmeegse burgemeester Bruls haalt fors uit naar leiding NEC

Hubert Bruls gaat vanmiddag niet met een goed humeur het overleg in tussen de veiligheidsdriehoek en de leiding van NEC. "Ik verwacht echt een goed plan van de clubleiding", briest de CDA’er in 1 op 1. "Anders ben ik er vrij snel klaar mee."

Na de misdragingen van de Nijmeegse supporters tijdens de Gelderse derby tegen Vitesse, wil Bruls harde maatregelen doorvoeren. "Je mag ook gewoon wat verwachten van je gasten, namelijk dat zij zich behoorlijk gedragen." Een boete voor de relschoppers is volgens Brul verre van voldoende. "Die verdelen ze onder hun maten en dan lachen ze verder. De inzet moet gewoon een stadionverbod zijn."

Stadionverbod

De club moet zich volgens Bruls niet verschuilen achter "juridische haken en ogen". Er wordt namelijk her en der gesuggereerd dat een stadionverbod niet stand zal houden, maar daar moet de rechter dan maar een oordeel over geven, aldus de burgemeester. "Als we zo gaan denken verandert er nooit iets. Ik accepteer niet dat we doen alsof er niets gebeurd is en de relschoppers zondag weer vrolijk in de bus richting FC Groningen zitten."

Bruls schuwt niet om de uiterste consequentie op tafel te leggen. "Elk ander restaurant of evenement zou onder deze omstandigheden al gesloten zijn. Als NEC de gasten die de club ontvangt niet kan controleren, dan is dat een geldige reden om een evenement te verbieden."

En dus is het vanmiddag menens voor Bruls. "De club moet echt met een goed plan komen. Als ik te horen krijg dat men het niet in de hand heeft, ben ik er vrij snel klaar mee."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie