Binnenland
EO

Rob Jetten loopt niet meer hand in hand met partner in Nederland

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Rob Jetten loopt niet meer hand in hand met partner in Nederland

D66-fractieleider Rob Jetten loopt in Nederland zelden nog hand in hand met zijn vriend. Dit zegt hij in Dit is de Dag: "Nederland heeft veel te maken met homohaat, ik realiseer me dat we op dat vlak in ons land achteruit zijn gegaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een dagelijkse stroom aan homofobe berichten beïnvloeden Jetten in zijn dagelijks functioneren. Hij maakt zich zorgen om de tolerantie. "Toen ik met mijn vriend in Spanje was viel het me op dat het daar heel normaal was om hand in hand te lopen. In Nederland wordt dat steeds minder”, aldus de D66-voorman.

Zondag was de internationale dag tegen homofobie. Jetten plaatste een filmpje op sociale media waarin hij haatberichten voorlas. De fractievoorzitter van D66 zegt dat hij dagelijks tientallen haatberichten binnenkrijgt, die te maken hebben met zijn geaardheid. Jetten: "Het is misschien wel eens tijd om een spiegel voor te houden om te laten zien dat dit soort scheldpartijen aan de orde van de dag zijn".

Maatregelen

Jetten pleit voor een verbod op homohaat in de grondwet en het aanstellen van speciale discriminatierechercheurs bij de politie, zodat meer mensen aangifte gaan doen.

Jetten over homohaat

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie