Binnenland

Bestelbus rijdt met opzet in op bushaltes Marseille: zeker 1 dode

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bestelbus rijdt met opzet in op bushaltes Marseille: zeker 1 dode

[NOS] In de Franse stad Marseille is een man in een bestelbus ingereden op mensen bij twee bushaltes. Daarbij zijn een dode en een gewonde gevallen. De politie gaat uit van opzet, maar de zaak wordt door justitie niet gezien als een terreuraanslag, melden Franse media.

Bij de eerste aanrijding, rond 09.15 uur in de wijk Croix Rouge, raakte een 29-jarige vrouw gewond. Kort daarna reed de man in de haven op een andere halte in. Daarbij kwam een 42-jarige vrouw om het leven.

De 35-jarige bestuurder van het busje is gearresteerd. Volgens lokale media reed hij in een Renault Master, die vanmorgen vroeg is gestolen.

Crimineel

Over zijn motief is niets bekend. De politie zegt dat hij bekend is als crimineel wegens diefstal en drugshandel, maar hij zou niet bekend zijn bij de inlichtingendiensten. Franse media melden dat hij uit Grenoble komt en dat hij psychiatrische problemen had. Tussen de twee aanrijdingen zou hij hebben gebeld met de kliniek waar hij onder behandeling stond.

Explosievenexperts onderzoeken de wagen en het gebied er omheen is afgesloten. Via Twitter adviseert de politie om uit de buurt te blijven.

Ster advertentie
Ster advertentie