Binnenland

Vooruitblik op topper Feyenoord - PSV: hoe belangrijk is de beker?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vooruitblik op topper Feyenoord - PSV: hoe belangrijk is de beker?

Feyenoord trapt om 20.45 uur af tegen PSV in de magische Kuip tijdens de kwartfinale van de KNVB-beker. Ajax werd al eerder uitgeschakeld. De wedstrijd is van begin tot eind te volgen op NPO Radio 1.

Andy Houtkamp, commentator bij de wedstrijd, blikt alvast vooruit. "Voor Feyenoord is het de laatste kans op een grote prijs dit seizoen. Bij PSV moet nog blijken hoe belangrijk ze de beker vinden", aldus Houtkamp. De huidige nummer 1 van de eredivisie moet zaterdag alweer optreden tegen PEC Zwolle. En na het komende weekeinde volgt ook nog een midweekse speelronde waarin puntverlies uiteraard zeer ongewenst is.

Feyenoord kan op de volledige steun van het legioen rekenen. De Kuip is uitverkocht voor deze topper. De fans hopen natuurlijk ook op een nieuwe opwachting van Robin van Persie. De spits maakte afgelopen zondag zijn eerste minuten voor de club sinds zijn terugkeer. Hoeveel minuten gaat hij maken en weet hij ditmaal wel het net te vinden?

De weg naar de kwartfinale

Feyenoord is in de beker tot dusver alleen nog maar de thuisploeg geweest. Op het grasmat van de Kuip werden ADO Den Haag met 2-0, Swift met 4-1 en Heracles Almelo met 3-1 verslagen. Voor de ploeg uit Rotterdam scoorden zowel Larsson als Berghuis 3 keer. Laatstgenoemde wordt steeds belangrijker voor Feyenoord, hier lees je waarom je hem goed in de gaten moet houden.

De Eindhovenaren scoorden tot dusver één goal meer en kregen ook één goal minder tegen dan Feyenoord. In Putten werd SDC Putten onder de duim gehouden, daar won PSV met 0-4. In het Kras Stadion werd in de verlenging FC Volendam verslagen met 0-2. Ten slotte werd in Eindhoven met 4-1 gewonnen van VVV Venlo.

Feyenoord - PSV

Volg de wedstrijd live vanaf 20.45 uur in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio1, met commentator Andy Houtkamp.

Onderlinge duels

In de laatste twee jaar speelden de twee grootmachten vijf keer tegen elkaar. Ze troffen elkaar vier keer voor de competitie en één keer voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Van die duels won PSV drie keer en Feyenoord liep twee keer als winnaar van het veld. Een gelijkspel is er in die laatste jaren niet geweest. Denk jij dat er vanavond verlengd wordt? Of moeten er zelfs penalty's worden genomen? Laat het ons weten.

{poll}

Harry Vermeegen houdt er zo zijn eigen manier van voorspellen op na:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie