Binnenland
WNL

Voormalig hoofdredacteur Telegraaf: 'Pas format Goedemorgen Nederland niet aan na opmerking Baudet'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Voormalig hoofdredacteur Telegraaf: 'Pas format Goedemorgen Nederland niet aan na opmerking Baudet'

Sjuul Paradijs vindt niet dat Omroep WNL het format van de verkiezingsuitzendingen van het televisieprogramma Goedemorgen Nederland moet aanpassen. Dat zegt de voormalig hoofdredacteur van De Telegraaf zaterdag in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1.

Video niet beschikbaar

Formaat Goedemorgen Nederland

In Goedemorgen Nederland zijn in verkiezingstijd de lijsttrekkers van politieke partijen die nu in de Tweede Kamer zitten co-host. Dat format krijgt deze week kritiek nadat Thierry Baudet woensdag in de uitzending het NOS Journaal aankondigde als het 'Fake News Journaal'.

"Alle lijsttrekkers zijn uitgenodigd, maar Baudet hapt hier op", aldus Paradijs. "Het is een schofterige luizenstreek en een belediging voor de NOS."

Het is volstrekt logisch dat bij de NOS een rode vlag is opgegaan, stelt Paradijs. Toch vindt hij dat Omroep WNL weinig te verwijten valt. "Vrijwel direct hierna werd geschakeld naar het journaal. Zodra het kon heeft presentatrice Maaike Timmerman direct weerwoord gegeven. Het is niet verstandig om door dit incident het format op te geven. Het is een eigen format, dat hoort bij Omroep WNL", aldus de oud-hoofdredacteur van De Telegraaf.

Campagne-tactieken

Onder leiding van Paradijs is de Telegraaf in 2006 begonnen met speciale verkiezingskranten, waar lijsttrekkers van grote politieke partijen gasthoofdredacteur zijn. Dat houdt in dat zij twee pagina’s mogen vullen met zelfgekozen inhoud.

"Partijen krijgen de kans om twee pagina’s te vullen op een leuke manier. En datzelfde geldt nu voor Omroep WNL. Maar Baudet gebruikte dit voor een van zijn campagne-tactieken: de media verdacht maken. Hij beledigt de NOS en geeft hen, maar ook de kijkers van Goedemorgen Nederland, daarmee een klap in hun gezicht", besluit de oud-hoofdredacteur van De Telegraaf.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie