Binnenland

Doden en gewonden bij schietpartij in Toronto

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Doden en gewonden bij schietpartij in Toronto

[NOS] Bij een schietpartij in de Canadese stad Toronto zijn twee doden gevallen, onder wie de schutter. Dertien mensen raakten gewond. De schutter opende het vuur in een uitgaanswijk in de stad.

De politie kreeg zondag om 22.00 uur lokale tijd een melding over de schietpartij, die begon voor een restaurant in de Griekse wijk van de stad. De dader nam daarna al lopend langs verschillende horecazaken mensen onder vuur.

Op beelden die via sociale media worden verspreid is te zien hoe een in het zwart geklede schutter uit het niets een vuurwapen pakt en begint te schieten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De schutter kwam om het leven na een vuurgevecht met de politie. Er is ook zeker een dodelijk slachtoffer, hoe de andere slachtoffers eraan toe zijn is niet bekend. Onder de gewonden is ook een meisje van 9, zij is er slecht aan toe.

Volgens lokale media waren vijftien tot 25 schoten te horen. Het motief van de schutter is onduidelijk. Van een afrekening of bende-gerelateerd geweld is in elk geval geen sprake. De politie wilde vlak na de schietpartij niet uitsluiten dat het om een terroristische daad gaat.

Ster advertentie
Ster advertentie