Binnenland

Zanger George Michael op 53-jarige leeftijd overleden

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zanger George Michael op 53-jarige leeftijd overleden

Zanger George Michael is op 53-jarige leeftijd overleden, meldt zijn manager. Michael was thuis in Goring-on-Thames, een uur buiten Londen.

Volgens de manager is Michael vreedzaam heengegaan. Hij laat weten dat de familie vraagt om hun privacy te respecteren in deze moeilijke en emotionele periode. De doodsoorzaak is onbekend, de politie laat weten dat er geen sprake is van verdachte omstandigheden.

Zijn manager zegt dat de zanger is overleden door hartproblemen.

NPO Radio 2-dj Gerard Ekdom vertelde op NPO Radio 1 over zijn herinneringen aan George Michael:

George Michael werd geboren als Georgios Kyriacos Panayiotou in het noorden van Londen. Hij begon zijn carrière in de jaren 80 met de band Wham!. Later ging hij succesvol verder als solo-artiest. Hij heeft meer dan 100 miljoen platen verkocht.

De laatste jaren leidde hij een teruggetrokken leven. Eerder deze maand werd aangekondigd dat hij aan een nieuw album werkte.

Bowie, Prince, Cohen

Michael is niet de eerste grote popartiest die dit jaar overlijdt. In januari overleed de Britse muzieklegende David Bowie aan de gevolgen van kanker, korte tijd later gevolgd door Glen Frey, mede-oprichter van de Eagles en mede-componist van megahits als Hotel California. In april liet popicoon Prince het leven na een overdosis. Vorige maand overleed de Canadese zanger Leonard Cohen.

Wham!'s kersthit Last Christmas staat op nummer 530 in de Top 2000 van dit jaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie