Binnenland
NOS

Vandaag op NPO Radio 1: WK Schaatsen in Inzell, Eredivisie, Radio Doc

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: WK Schaatsen in Inzell, Eredivisie, Radio Doc

Deze zondag 10 februari staat bij NPO Radio 1 vooral in het teken van de afsluiting van het WK afstanden n het Oostenrijkse Inzell. Ondertussen woedt er 's middags een felle strijd in de middenmoot van de eredivisie tussen onder anderen FC Emmen en ADO Den Haag.

WK schaatsen

Vandaag staat de laatste dag van het WK afstanden in Inzell op de planning. Sebastiaan Timmerman doet vanuit Duitsland verslag. Om 14.30 uur beginnen de vrouwen op de 1.500 meter, terwijl de mannen diezelfde afstand om 15.25 uur rijden.

Het relatief nieuwe onderdeel, de massastart, sluit het vierdaagse WK af. Wederom gaan de dames voor, om 16.20 uur, waarna de mannen om 16.40 uur van start gaan.

Eredivisievoetbal

Het voetbal op zondag staat vooral in het teken van het rechter rijtje, dat ongekend spannend blijft. Het verschil tussen plek 16 (FC Emmen) en plek 10 (Pec Zwolle) is slechts drie punten.

Om 12.15 uur vechten Fortuna Sittard en Excelsior een rechtstreeks duel uit, met de blik op het linker rijtje. Net als FC Emmen en ADO Den Haag. Ondertussen kan koploper PSV de voorsprong op nummer twee Ajax in stand houden door te winnen in De Galgenwaard van FC Utrecht.

Overzicht van de eredivisiewedstrijden op zondag

12.15 uur Fortuna Sittard-Excelsior| Verslag: Richard van der Made
14.30 uur FC Groningen-Vitesse| Verslag: Arman Avsaroglu
14.30 uur FC Emmen-ADO Den Haag| Verslag: Andy Houtkamp
16.45 uur FC Utrecht-PSV| Verslag: Frank Wielaard

En verder...

  • Bij Reporter Radio wordt er uitgebreid stilgestaan bij de slechte kwaliteit van het oppervlakte- én grondwater in Nederland. Lukt het de drinkwaterbedrijven in de toekomst nog steeds om water van hoge kwaliteit te leveren?
  • En in RadioDoc hoor je Babette Rijkhoff in Een Cursus Gelukkig Zijn, over goede voornemens en zelfhulp-boeken. Ze volgde Karel en Charlotte, twee mensen die tot het uiterste gaan om alle zelfhulp-tips toe te passen. Maar dan dient al snel de volgende vraag zich aan: is succesvol en productief zijn hetzelfde als gelukkig zijn?

Fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie