Binnenland
AVROTROS

De Zomer Van: vakantieliefdes terugvinden, Mexicaanse muziek en de Olympische Spelen

foto: Nederlandse Freelancersfoto: Nederlandse Freelancers
  1. Nieuwschevron right
  2. De Zomer Van: vakantieliefdes terugvinden, Mexicaanse muziek en de Olympische Spelen

Lekker met het vliegtuig eropuit of met de auto naar Zuid-Frankrijk lijkt er deze zomer vooralsnog niet echt in te zitten. In Stax&Toine krijg je dagelijks tóch je gezonde dosis vakantiekriebels, in de nieuwe rubriek 'De Zomer Van..'. Kon je niet luisteren? Luister hier de leukste terug!

De Zomer Van: Ivo Tienhoven

In de zomer van 1992 was Ivo Tienhoven verliefd op Mayke. "En samen gingen we naar de Olympische Spelen in Barcelona. We hadden kaartjes voor volleybal en waren op het strand. En altijd als ik terug wil naar dat moment op het strand van Barcelona luister ik naar Crazy van Seal."

Dat lied speelde ze vaak af met een cassettebandje in een walkman. De liefde bleek wederzijds, want Ivo en Mayke zijn nog altijd samen.

De Zomer Van: Marloes Braakhekke

De mooiste herinnering aan de zomer is voor Marloes Braakhekke nog helemaal niet lang geleden. "We gaan terug naar de winter van 2019. Ik zat lekker warm aan de andere kant van de wereld omdat ik met mijn vriend een wereldreis aan het maken was."

"We waren in Mexico waar onze dagen volledig in het teken stonden van eten en zon, maar vooral ook van heel veel muziek. Overal werd muziek gedraaid en op elke hoek van de straat werd de salsa gedanst." Braakhekke luisterde de hele reis naar Buena Vista Social Club om in de stemming te blijven.

De Zomer Van: huisarts Wieger van de Kolk

In deze editie van De Zomer Van... neemt onze 'eigen' huisarts van het coronaspreekuur, Wieger van de Kolk, ons mee naar de zomer van 1998. "Toen ging ik met drie geneeskunde-vrienden op interrail om echt Europa te ontdekken."

Aangekomen in Portugal scheen de zon en kwam Van de Kolk een heel mooi meisje tegen. "Nachten liepen we met elkaar rond. En toen de interrail erop zat, zouden we terug naar huis gaan en zij ook. Maar ik wilde haar zo graag nog een keer terugzien, dat ik naar Kopenhagen ben gereisd, want daar in de buurt woonde ze ergens." Van de Kolk gaat zonder telefoon of internet op zoek naar haar. Of hij haar vindt, hoor je in onderstaand fragment:

Wil jij jouw mooiste zomerherinnering delen om toch dat vakantiegevoel te hebben deze zomer? Meld je aan!

Stax&Toine

Het middagmagazine Stax&Toine hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Dionne Stax en Toine van Peperstraten nemen de luisteraar op een ontspannen eigenzinnige manier mee door het nieuws van de dag en spreken met gasten die iets bijzonders gaan doen. Muziek en lifestyle spelen een belangrijke rol in het programma.

Ster advertentie
Ster advertentie