Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Johnny de Mol en Sylvia Karres op De Perstribune

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Johnny de Mol en Sylvia Karres op De Perstribune

Acteur Johny de Mol en oud-hockey-international Sylvia Karres zitten vandaag op De Perstribune. Daarnaast wordt in OVT de Libris Geschiedenis Prijs uitgereikt. Natuurlijk is er ook aandacht voor de eredivisiewedstrijden, de Grand Prix in Mexico en het schaatsen.

Libris Geschiedenis Prijs

OVT maakt deze week de winnaar van de Libris Geschiedenis Prijs bekend vanuit Felix Meritis in Amsterdam. Maar eerst wordt kort teruggeblikt op deze prijs met initiatiefnemers Martin Sommer en Frans Smits. Het tweede uur van OVT staat helemaal in het teken van de uitreiking met gesprekken met vijf genomineerden.

Lees hier meer over de vijf genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs

De Perstribune

Vanaf 12.00 uur is Johnny de Mol een uur lang te gast op De Perstribune. De acteur brak door met zijn rol in Goede Tijden Slechte Tijden en was later onder meer te zien in Beat de Mol en Waar is de Mol. Vorig jaar werd hij onderscheiden met een Gouden Televizier Ring voor het programma SynDroom. Vanaf maandag is De Mol te zien in De Reis van je Leven.

In het sportuur is Sylvia Karres te gast. Zij was van 2003 tot 2006 spits van het Nederlands hockeyelftal. In 2006 werd ze wereldkampioen in Madrid. Vliegende keep Jules van der Wardt gaat langs bij oud-schaatser Bob de Jong.


Sylvia Karres

Eredivisie

Daarnaast is er op NPO Radio 1 natuurlijk ook volop aandacht voor sport. Er worden vandaag vier wedstrijden in de eredivisie gespeeld. De volgende wedstrijden staan op het programma:

12.30 uur:
PEC Zwolle - Go Ahead Eagles (Chris Wobben doet verslag)
14.30 uur:
Feyenoord - SC Heerenveen (Arman Avsaroglu doet verslag)
FC Utrecht - NEC (Frank Wielaard doet verslag)
16.45 uur:
ADO Den Haag - AZ (Andy Houtkamp doet verslag)

De duels zijn van begin tot eind te volgen op NPO Radio 1.

Grand Prix van Mexico

Ook team Red Bull strijdt weer voor een plek op het podium in de Grand Prix van Mexico. Max Vertappen wil revanche halen op zijn mislukte GP van Amerika. De Nederland viel uit met een defecte versnellingsbak. Red Bull kan een belangrijke stap zetten om de tweede plaats in het kampioenschap veilig te stellen. Met een voorsprong van 53 punten op Ferrari lijkt er niks aan de hand, maar een uitvalbeurt kan voor roet in het eten zorgen.

De wereldtitel in de Formule 1 kan vandaag al beslist worden. Nico Rosberg moet een voorsprong van 50 punten creëren om zeker te zijn van de titel dit jaar. Dat betekent dat hij moet winnen en Hamilton niet verder mag komen dan een tiende positie. Louis Dekker doet verslag van deze strijd.

Verder is er natuurlijk aandacht voor schaatsen, waarin de schaatsers in de kwalificatierondes strijden voor de wereldbeker. Sebastiaan Timmerman en Steven Dalebout doen verslag.

Kijk voor alle programma in de gids voor vandaag.

Lees ook:

Ster advertentie
Ster advertentie