Binnenland
AVROTROS

Wie wint de Philip Bloemendal Prijs 2022?

foto: AvroTrosfoto: AvroTros
  1. Nieuwschevron right
  2. Wie wint de Philip Bloemendal Prijs 2022?

Wordt het Merel Ek (Hart van Nederland), Stephan Komduur (Vroeg! / De Nieuws BV) of Maxime de Vries (NOS Stories)? Vanavond, donderdag 8 december, wordt de Philip Bloemendal Prijs 2022 uitgereikt in een speciale live-uitzending van de AVROTROS op NPO Radio 1. De presentatie is in handen van Roos Moggré.

Merel Ek spreekt zowel 'Haags' als de taal van haar kijker, Stephan Komduur heeft een radiostem waar je meteen lange tijd naar wil luisteren en Maxime de Vries kan je helemaal vasthouden als ze een verhaal vertelt. Zo licht de vakjury van de Philip Bloemendal prijs 2022 haar keuze voor de drie genomineerden van dit jaar toe.

De Philip Bloemendal Prijs

De Philip Bloemendal prijs, vernoemd naar de in 1999 overleden legendarische presentator van het Polygoon bioscoopjournaal, is een tweejaarlijkse stimuleringsprijs voor journalistiek presentatietalent. De winnaar ontvangt 3.500 euro voor een opleiding in het journalistieke vak.

Eerdere winnaars van de prijs zijn onder andere Wouter Zwart (2006), Sophie van den Enk (2008) en Saskia Houttuin (2018).

De vakjury bestaat uit voorzitter Evelien de Bruijn (programmamaakster en presentatrice), Iris van Lunenburg (presentatrice en columniste), Antoin Peeters (presentator RTL Nieuws), Winfried Baijens (presentator NOS Nieuws) en Sosha Duysker (winnaar Philip Bloemendal Prijs 2020).

De uitreiking vindt plaats tussen 19.00 en 20.00 uur en komt vanuit Beeld & Geluid in Hilversum.

EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van EenVandaag, elke werkdag tussen 16.00 en 17.00 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nl, Facebook of op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie