Binnenland

Opnieuw rellen rond G20-top in Hamburg

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Opnieuw rellen rond G20-top in Hamburg

[NOS] In Hamburg is het opnieuw onrustig. Er zijn weer confrontaties tussen politieagenten en betogers die demonstreren tegen de G20-top in de Duitse stad.

Betogers wilden een toegangsweg naar het conferentiecomplex bezetten. Toen ze in beweging kwamen, ging het mis. "Een demonstrant naast me wordt door de mobiele eenheid met knuppels helemaal in elkaar geslagen, omdat hij zijn gezicht heeft bedekt", zei verslaggever Mattijs van de Wiel in Hamburg. "Betogers zeggen dat zij niet provoceren, maar door de politie worden geprovoceerd."

Bekijk ook: G20 gekte in Hamburg: demonstraties en dronken agenten

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De directe omgeving van het complex waar de top wordt gehouden, is verboden gebied. En in een grote cirkel daaromheen mag niet worden gedemonstreerd.

Gewond

Gisteravond was het ook erg onrustig in de Duitse havenstad. Bij rellen raakten tientallen agenten gewond. Het is niet bekend hoeveel betogers gewond zijn geraakt en hoeveel mensen zijn gearresteerd. Er werden ook veel vernielingen gepleegd.​

De tegenstanders van de top willen hun woede uiten over globalisering en sociale ongelijkheid. De G20-top in Hamburg is vandaag en morgen. Op de agenda staan onder meer gesprekken over wereldhandel, klimaatverandering en de aanpak van terrorisme.

Onder de deelnemers zijn de presidenten Trump (VS) en Poetin (Rusland) en Europese leiders. Premier Rutte is er op uitnodiging van bondskanselier Merkel ook bij.

Ster advertentie
Ster advertentie