Binnenland

Afwijzende reacties na oproep Plasterk

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Afwijzende reacties na oproep Plasterk

[KRO-NCRV] “Ik was enigszins verbaasd. Je hebt vier jaar de tijd gehad om linkse samenwerking vorm te geven. Het is nu toch een beetje mosterd na de maaltijd.” Dat zegt Adri Duivesteijn, mede-auteur van het partijprogramma PvdA, in Stand.nl over het betoog van PvdA-kopstuk en demissionair-minister Ronald Plasterk dat de PvdA moet samengaan met GroenLinks.

Stand.nl: 'Geen linkse samenwerking'Plasterk pleit vandaag in een opiniestuk in de Volkskrant voor vergaande linkse samenwerking. “Links heeft bij de verkiezingen enorm verloren, links is verdeeld. Dit is het beste moment voor een samengang op links. De PvdA moet een toontje lager zingen. De fractievoorzitter van deze nieuwe combinatie in de Tweede Kamer zou Jesse Klaver moeten zijn’’, aldus Plasterk.

Ook Erik van Bruggen, oud-campagneleider PvdA, reageert afwijzend: ”Dat je gaat zoeken naar allianties is niet raar. Maar na zo’n groot verlies, moet je geen rare bokkensprongen maken. De PvdA is de verbinding met veel groepen verloren. Het is van belang om eerst maar eens te kijken hoe we die verbinding weer terug kunnen krijgen.”

PvdA-leider Asscher zegt in reactie dat geen heil ziet in een fusie. Hij twitterde vandaag:‘’Samenwerking met links is belangrijk,maar de PvdA zal de PvdA-kiezers vanuit eigen kracht vertegenwoordigen.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Ook GroenLinks-leider Jesse Klaver reageert niet enthousiast: "Ik laat de discussie vooral bij de PvdA. Dat is beter voor iedereen.”
Ster advertentie
Ster advertentie