Binnenland
EONOS

Hoe Van Lindonk met tennisser Nishikori 'Michael Jackson-achtige taferelen' beleeft

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe Van Lindonk met tennisser Nishikori 'Michael Jackson-achtige taferelen' beleeft

Op dit moment vindt in Rotterdam het ABN-Amro tennistoernooi plaats. Een van de grote namen die daar in actie komt is Kei Nishikori. De Japanner is op dit moment de nummer zeven van de wereld en wordt al jaren gemanaged door een Nederlander: Olivier van Lindonk.

Nishikori.mp3

"In Nederland kan hij makkelijk over straat, maar in Japan en Azië is het een gekkenhuis", reageert Van Lindonk bij Langs de Lijn En Omstreken. "Het zijn echt Michael Jackson-taferelen. Letterlijk huilende mensen als ze hem zien of mensen die voor ons hotel slapen. Vanwege dat gekkenhuis boeken wij ook altijd drie luchthavens in Japan om te landen. Op het laatst zeggen we er dan twee af."

Ondanks zijn sterrenstatus in Azië blijft Nishikori, net als veel andere Japanners, bescheiden. "Het is een hele rustige jongen", vertelt Van Lindonk verder. "Ook een hele bescheiden en eerlijke jongen. Maar we genieten er wel van als we naar Japan gaan."

Cultuurverschil

Van Lindonk reist de hele wereld over met zijn Japanse pupil en ziet hem dus vaak. "We zijn wel bevriend, alleen blijft het toch een Japanner en die hebben een andere cultuur. Er is altijd een vorm van hiërarchie. En we eten bijvoorbeeld 's avonds weinig samen. Dan doen we gewoon allebei ons eigen ding."

Het ABN-Amro tennistoernooi duurt tot aanstaande zondag.

Ster advertentie
Ster advertentie