Binnenland

Vlissingen zit niet te wachten op komst Rutte na afblazen verhuizing marinierskazerne

AVROTROS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vlissingen zit niet te wachten op komst Rutte na afblazen verhuizing marinierskazerne

Er werd al een tijdje gesproken over het afblazen van de verhuizing van de mariniers naar Vlissingen, maar niet met Zeeland zelf. Ze zijn boos dat er voor een andere locatie is gekozen, omdat er veel is geïnvesteerd in de komst. Morgenavond bezoekt Mark Rutte de Zeeuwen om het erover te hebben. De Zeeuwen zitten er niet echt op te wachten, vertelt burgemeester Albert Vader namens het lokale Partij Soeburg-Ritthem in Radio EenVandaag.

"Voor mij is het heel duidelijk. We hebben morgenavond geen raadsvergadering dus daar gaan we gewoon naartoe. Bovendien komt de premier op uitnodiging van de Zeeuwse VVD, dus we kunnen niet zeggen dat het een verkiezingsbijeenkomst is maar het zit er wel dicht tegenaan wat mij betreft", vertelt Vader.

Zeeuwen nog erg boos

"Hij kan natuurlijk ook niks toezeggen", zegt Vader. Er moet met een adviseur gepraat worden over een compensatie en dat gebeurt in Den Haag, dus daar kan Rutte volgens Vader nu nog geen duidelijkheid over geven.

"De Zeeuwen zijn nog steeds erg boos. Dat hoor ik als ik op straat loop. We hebben de afspraken met het Rijk waarin we hebben vastgelegd dat de kazerne hier komt. Dus dat zou nog steeds kunnen. Maar we hebben ook gezien dat de Kamer daarover niet bewoog. Het lijkt mij dus niet dat ie nog komt", zegt Vader.

Grote schande

Vader vindt het niet kunnen dat het kabinet in zijn ogen tegen de militairen van defensie heeft gezegd: wij begrijpen heel goed dat jullie niet naar Zeeland willen verhuizen, "want dat was eigenlijk de enige reden als wij vroegen: waarom gaat het niet door." "Dat vinden wij een grote schande, natuurlijk."

Radio EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag, elke werkdag tussen 16 en 17 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nl, Facebook of op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie