Binnenland

NPO Radio 1 brengt jouw stem naar Den Haag

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 1 brengt jouw stem naar Den Haag

Met die belofte doet NPO Radio 1 verslag van de Tweede Kamerverkiezingen 2021. Vanaf 1 maart zenden diverse programma's live uit vanuit de plek die normaal gesproken gesloten blijft voor het grote publiek: de sociëteit in Nieuwspoort. Een keur aan politici en andere belanghebbenden komt aan het woord. Waaronder natuurlijk de grootste belanghebbende als het om de verkiezingen gaat: de kiezer zelf.

Sven Kockelman verhuist vanaf 1 maart tijdelijk naar Nieuwspoort, waar hij op zijn bekende scherpe wijze de lijsttrekkers interviewt in 1 op 1.

In EO's Dit is de Dag gaan kiezers zelf dagelijks in gesprek met politieke kopstukken, onder leiding van Tijs van den Brink. Van Sigrid Kaag (D66) tot Mark Rutte (VVD) en Wopke Hoekstra (CDA). Voorafgaand aan de uitzending kan jij, de luisteraar, vragen insturen. Misschien wil je weten of je als starter ooit nog een huis kunt kopen, of bijvoorbeeld hoe een lijsttrekker tegen de vliegtaks aankijkt.

Wie een vraag instuurt, maakt kans op een ticket voor de online publieke tribune bij Dit is de Dag – en dus kans om de vraag zelf live te stellen aan de politicus in kwestie. Heb jij een vraag voor Kaag, Rutte, Hoekstra, Azarkan, Eerdmans of een andere lijsttrekker? Klik hier.

Waldy van Geenen gaat het land in om stemmen op te halen voor Nieuws en Co – vragen die hij bij kiezers ophaalt worden beantwoord in Dit is de Dag.

Interactieve podcasts

Talitha Muusse maakt voor NPO Radio 1 een persoonlijke podcast over jongeren en politiek – en over haar eigen eerdere politiek aspiraties. Motie Muusse vind je vanaf 8 maart in je podcast-app. De laatste podcastopname van deze reeks kun je op 15 maart live volgen via Instagram – en is het mogelijk zelf in gesprek te gaan met Muusse en de jonge politici aan haar tafel in Nieuwspoort.

En dan is er nóg meer. Want zeg je politiek, dan zeg je Vullings en Van der Wulp. Heb jij prangende vragen over de verkiezingscampagne aan Xander en Joost? Op vrijdag 12 maart kun je de opname van hun populaire NPO Radio 1 podcast live volgen en via onze online publieke tribune met ze in gesprek.

Daarnaast wordt de campagne dagelijks ontspint door Tijs van den Brink en zijn spindocters Julia Wouters (PvdA) en Jack de Vries (CDA). Je kunt live met hun gesprek meekijken vanaf 19.00 uur op het NPO Radio 1 Youtube-kanaal en je vindt hun analyse vanaf 26 februari iedere werkdag in jouw favoriete podcastapp onder de titel De Spindoctors.

Jouw stem naar Den Haag

Voorafgaand aan de uitzendingen van Dit is de Dag kan je jouw politieke vragen insturen via deze pagina op de website, de social kanalen van NPO Radio 1 en via de NPO Radio 1-app.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie