Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke dag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

De tips voor vandaag:

Immateriële schade
Aardbevingen zorgen in Groningen niet alleen voor materiële schade. Een groep van ongeveer 125 Groningers wil een schadevergoeding van de NAM en de Staat voor immateriële schade, omdat hun woongenot door de aardbevingen zou zijn aangetast. Vandaag is het pleidooi voor de rechtbank. In het NOS Radio 1 Journaal een vooruitblik en i
n De Ochtend een gesprek met NAM-directeur Gerald Schotman.

Raymann
'Op je 50ste hoef je niks meer te bewijzen. Een heerlijke leeftijd. Nooit meer naar de discotheek hoeven om meiden te versieren', zei cabaretier Jörgen Raymann eerder dit jaar in het AD. In augustus werd hij 50 en ook is hij na een aantal jaar weer terug in het theater. Reden genoeg voor Langs de Lijn En Omstreken om hem uit te nodigen voor een gesprek over verleden en toekomst. Vanaf 21.00 uur op NPO Radio 1.

Café Europa
Bureau Buitenland presenteert de komende weken drie afleveringen over Europa, 'over breekpunten die de toekomst van ons continent bepalen'. Vanavond vanaf 20.00 uur deel 1 van Café Europa, live vanuit VondelCS in Amsterdam. Op de agenda staat een debat tussen hoogleraar migratie-geschiedenis Leo Lucassen en politiek commentator Sywert van Lienden. Meer over Café Europa lees je op deze pagina.

En verder vandaag...

  • Wetenschapsjournalist Bouwe van Straten verklaart in De Ochtend een bijzonder fenomeen: waarom blijven vrouwen ouder worden dan mannen?
  • Deze week is er weer Europees voetbal en daarom blikken we in Langs de Lijn En Omstreken onder meer vooruit op de wedstrijd Atlético Madrid - PSV.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Het kabinet viel er bijna over, nu anderhalf jaar geleden: de bed-bad-broodregeling. Uiteindelijk sloot het kabinet een compromis, waarover Klaas Dijkhoff nu al anderhalf jaar praat met de gemeenten. Gisteren bleek dat overleg te zijn geklapt. In WNL Haagse Lobby een gesprek met parlementair journalist Jos Heymans en CDA-Kamerlid Mona Keijzer.

De zanger van het carnavalsliedje 'Oh Sylvana' is geschrokken van de racistische beelden die onder zijn liedje zijn gemonteerd. Op internet doken gefotoshopte beelden op waarin Sylvana Simons zogenaamd werd opgehangen. In een felle discussie in de Nieuws en Co-bus blijft zanger Rob van Daal ontkennen dat zijn liedje überhaupt iets met Sylvana Simons te maken heeft.

Ster advertentie
Ster advertentie