Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Premier Mark Rutte bij Kees Boonman

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Premier Mark Rutte bij Kees Boonman

Premier Mark Rutte laat zich niet vaak strikken voor een lang interview voor NPO Radio 1, maar voor Kees Boonman maakt hij vandaag een uitzondering. Een uur lang is hij te gast in het laatste door Boonman gepresenteerde politieke programma Kamerbreed. Dat en meer (onthullingen) vandaag op de nieuws en sportzender.

Boonman en Rutte delen in ieder geval één ding: voor hen was 2006 een magisch jaar. Boonman begon als presentator voor Kamerbreed, Rutte als leider van de VVD. Sinds 2010 is hij premier. Na vijf jaar regeren met de PvdA, leidt Rutte sinds oktober het kabinet, bestaande uit VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Boonman zal hem bevragen over de Brexit, het verbrokkelde politieke landschap en zijn politieke drijfveren.
Kamerbreed (13.00-14.00 uur).

Zie ook hier de vrolijke en ontroerende reacties van de andere (politieke) verslaggevers

Meer politiek ook bij WNL Opiniemakers, met Wieger Hemmes. Hij gaat het hebben over het nieuwe elan op links naar aanleiding van de nieuw gekozen SP-fractieleider Lilian Marijnissen. En we gaan de scheidslijn tussen links en rechts in de politiek onderzoeken. Waar loopt die precies?"
WNL Opiniemakers (18.00-19.00 uur).

Nieuws op NPO Radio 1

Het onderzoeksprogramma Argos komt vanaf 14.00 uur met nieuws rond de dood van Mitch Henriquez. Volgende week doet de rechter uitspraak in de zaak tegen twee van de vijf agenten die Mitch Henriquez arresteerden. Het Openbaar Ministerie acht mishandeling bewezen maar bepleit vrijspraak voor doodslag en dood door schuld. Henriquez overleed nadat hij ruim twee jaar geleden door meerdere agenten werd overmeesterd en met een nekklem in bedwang gehouden.

Video niet beschikbaar

Eerdere uitzending Argos over Mitch Henriquez


Eredivisie

De winterstop komt er aan, vandaag wordt er nog volop gevoetbald. Vanaf half zeven tot kwart voor negen hoort u live verslag vanaf de lijn rond de inmiddels weer groene velden. Dit staat op het programma:

18.30 uur SC Heerenveen-NAC| Verslag: Richard van der Made
18.30 uur Willem II-PEC Zwolle| Verslag: Nico Wantia
19.45 uur PSV-ADO Den Haag| Verslag: Frank Wielaard
20.45 uur FC Twente-Vitesse| Verslag: Andy Houtkamp
20.45 uur Roda JC-VVV| Verslag: Jan Vincent van Zuiden

Verder nog: zwemmen EK-Kortebaan in Kopenhagen.

Fijne dag!

Ster advertentie
Ster advertentie