Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke dag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Natuurlijk is er de hele dag op NPO Radio 1 veel aandacht voor de nasleep van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Maar er is meer:

Tips voor vandaag

A.F.Th
'Kwaadschiks', de nieuwste roman van A.F.Th. van der Heijden, telt exact 1408 pagina's. Het boek is het zesde deel in de reeks 'De tandeloze tijd', waarmee hij in 1983 begon. De schrijver is vanaf 19.00 uur een een uur lang te gast in Kunststof.

Mantelzorg
Vandaag is het de Dag van de Mantelzorg. In het hele land worden mantelzorgers in het zonnetje gezet. In Nieuws en Co vanmiddag een debat met en over mantelzorgers, die vaak te kampen hebben met stress en regeldruk.

Lagerhuis
Vorige week was er voor het eerst Het Lagerhuis op NPO Radio 1, een half uur lang een stevig debat over een actueel onderwerp. Dat was het begin van een nieuwe traditie want vandaag is er weer een verse aflevering, tussen 13.30 en 14.00 uur in De Nieuws BV.

Het Lagerhuis van vorige week is hier terug te luisteren.

En verder vandaag...

  • In Langs de Lijn En Omstreken aandacht voor het beste kookboek van 2016. De verkiezing wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden.
  • Zaterdag is het een jaar na de aanslagen in Parijs, onder meer op concertzaal Bataclan. De Franse socioloog en politicoloog Laurent Chambon analyseert in De Ochtend hoe zijn land er na een jaar voor staat.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Het aantal vrijescholen neemt toe. Rian van Dam, voorzitter van de Vereniging van vrijescholen, denkt dat het komt doordat er meer aandacht is voor de brede ontwikkeling van kinderen. Ouders willen hun kroost meer bij laten brengen dan alleen rekenen en lezen. In Dit is de Dag een gesprek met Rian van Dam en staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker.

De 80-jarige Rudolf R. noemt zichzelf het Monster van Leersum. Hij terroriseerde zijn buren, de familie Griffioen, 16 jaar lang. Auto’s, buitenlampen, tuinmeubelen, kinderspeelgoed, persoonlijke documenten... niets was meer veilig. In en om het huis werden allerlei spullen vernield of gestolen.

Nu moet R. een dwangsom van 300.000 euro ophoesten, maar gaat dat helpen? En wat voor invloed heeft het op je gevoel van veiligheid?

In Radio EenVandaag een gesprek met slachtoffer Gert Griffioen en zijn advocaat, Bernard Tomlow.

Ster advertentie
Ster advertentie