Binnenland
BNNVARA

Wie is de groenste politicus van 2018?

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Wie is de groenste politicus van 2018?

Zondag wordt in Vroege Vogels op NPO Radio 1 bekend gemaakt wie de groenste politicus van 2018 is. Drie kanshebbers zijn nog in de race, allemaal uit de provinciale politiek. En dat nu we aan de vooravond staan van de Statenverkiezingen op woensdag 20 maart.

De longlist van tien genomineerden, vijf Statenleden en vijf Gedeputeerden, hebben zich het afgelopen jaar zichtbaar ingezet voor natuur en landschap. Nu we bijna naar de stembus gaan, besloot Natuurmonumenten om de verkiezing dit jaar uitsluitend open te stellen voor Provinciale politici.

Na een publieksstemming bleven er drie genomineerden over voor de felbegeerde groene titel. Dat zijn: Hagar Roijackers (Statenlid Brabant, GroenLinks), Adnan Tekin (Gedeputeerde Noord-Holland, PvdA) en Annemieke Wissink-Berkers (Statenlid Overijssel, PvdA).

De genomineerden

Annemieke Wissink-Berkers: Namens PvdA lid van Provinciale Staten in de provincie Overijssel. In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart aanstaande voert ze de PvdA-lijst aan.

Adnan Tekin: Gedeputeerde van de provincie Noord-Holland namens de PvdA. Hij ontfermt zich onder andere over de portefeuilles natuur, milieu, arbeidsmarkt en Schiphol.

Hagar Roijackers: Sinds mei 2014 Statenlid namens GroenLinks in de provincie Brabant. In de afgelopen periode was ze woordvoerder landbouw, natuur en omgevingsdiensten. In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart aanstaande voert ze de GroenLinks-lijst aan.

Bekendmaking

De jury, bestaande uit Marc van den Tweel (directeur Natuurmonumenten), Louise Vet (directeur NIOO) en Koos Dijksterhuis (schrijver en columnist), maakt zondag bekend wie er met de groene titel vandoor gaat.

Vroege Vogels: iedere zondagochtend van 07.00 tot 10.00 uur.

Vroege Vogels is hét programma over natuur en milieu. Op zondagochtend te beluisteren op NPO Radio 1 en vrijdagavond te zien op NPO 2. Like Vroege Vogels op Facebook of volg het programma op Twitter of Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie