Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Topper AZ - Ajax

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Topper AZ - Ajax

In de eredivisie wordt vandaag de topper AZ - Ajax gespeeld. Beide clubs hebben qua punten dezelfde achterstand op koploper PSV. Ajax is tweede door een beter doelsaldo. Andy Houtkamp doet voor NOS Langs de Lijn vanaf 14.30 uur verslag van de wedstrijd vanuit het AFAS Stadion.

Verder vandaag op NPO Radio 1:

Rob van Vuure en Jeffrey Hoogland

De Perstribune van omroep MAX ontvangt komende zondag (Vanaf 12.00 uur) bladenmaker Rob van Vuure en baanwielrenner Jeffrey Hoogland. Van Vuure was hoofdredacteur van talloze bladen, waaronder Libelle en Playboy. Jeffrey Hoogland, te gast in het tweede uur van De Perstribune, is baanwielrenner, gespecialiseerd in de sprint.

Sparta Rotterdam - Feyenoord

Tijdens De Perstribune wordt ook geflitst met met de stadsderby Sparta Rotterdam - Feyenoord, die om 12.30 uur van start gaat. Dit duel werd al 52 keer eerder gespeeld, met 30 zeges voor Feyenoord en negen voor Sparta. De laatste vier edities werden gewonnen door de thuisploeg.

Sport: 4 duels in Eredivisie, NK Tennis, zwemmen, veldrijden

In de eredivisie worden vandaag 4 wedstrijden gespeeld. Maar er is meer sport. NOS Langs de Lijn doet vanaf 14.00 uur ook verslag van zwemmen; de EK Kortebaan in Kopenhagen, Gio Lippens is bij de wereldbeker Veldrijden in Namen. In Rotterdam is Marcelle Mesker om verslag te doen van het indoor NK Tennis. De Oranje handbaldames spelen vanaf 14.30 uur de troostfinale van het WK; het duel om de 3e/4e plaats.

  • 12.30 uur Sparta - Feyenoord. Verslag: Arman Avsaroglu
  • 14.30 uur AZ - Ajax. Verslag: Andy Houtkamp
  • 14.30 uur FC Utrecht - Heracles: Verslag: Chris Wobben
  • 16.45 uur Excelsior - FC Groningen. Verslag: Ragnar Niemeijer

De prijs van het klimaat

Om ervoor te zorgen dat bedrijven minder gaan uitstoten, is er een economische stimulans bedacht in de vorm van het Europese emissiehandelssysteem (ETS). Daarmee krijgt CO2 een prijs. Maar de uitstoot van bedrijven in Nederland daalt nauwelijks, sinds 2005 met maar vier procent. In Nederland zijn 21 bedrijven verantwoordelijk voor 85 procent van de CO2 uitstoot. Driekwart daarvan laat een stijgende of stagnerende uitstoot zien, slechts een kwart daalt. Wat doen bedrijven voor ons klimaat? Luister naar Reporter Radio, vanaf 19.00 uur op NPO Radio 1.

Een fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie