Binnenland

Filmpje met Haagse scheidsrechter een hit op internet

foto: YouTubefoto: YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Filmpje met Haagse scheidsrechter een hit op internet

[NOS - RAD1] Een filmpje van een scheidsrechter en jeugdtrainer van de voetbalclub Quick Steps uit Den Haag is een regelrechte hit op internet. Na de wedstrijd spreekt Tarrino Boekhoudt de jeugdspelers en hun ouders toe om ze te complimenteren met hun gedrag op en rond het veld.

Dat doet hij al jaren, maar een van de ouders filmde de toespraak van Boekhoudt op de mobiele telefoon. Boekhoudt vertelt in het NOS Radio 1 Journaal: "Het is begonnen toen ik zelf nog trainer was en ik toen ik zag dat de spelertjes angstig waren voor het falen in de ogen van ouders en leeftijdgenoten. Dat trek je je aan. Ook wanneer je hoort van partijdigheid bij scheidsrechters bij uitspelende clubs. Dan beslis je op een gegeven moment om anders te zijn en om het verschil te zijn voor die gasten. En dit is dan de manier om het te doen."

Filmpje van Haagse scheidsrechter die speech geeft bij tegenstander gaat viral

'Totaal onverwacht'

Voor de scheidsrechter uit Den Haag komt alle aandacht voor het filmpje als een grote verassing: "Het is totaal onverwacht. Wel ik was wel heel leuk verrast eigenlijk. Je verwacht het niet, want je doet iets wat voor jezelf eigenlijk normaal is. En dan ineens krijgt het zoveel aandacht. Normaal lees je het terug in een voetbalverslagje, maar nooit zo groot."

Ouders

Tarrino Boekhoudt geeft na de wedstrijd niet alleen de spelers, maar ook de ouders een compliment. Dat doet hij bewust, want volgens hem zijn de ouders ook een belangrijk onderdeel van het spel: "Ik denk dat hun gedrag de meeste indruk maakt op die jongens. Je hebt ook altijd te maken met ouders die net te prestatiegericht zijn en dat ze het kind opeens niet meer zien. Op deze manier hoop ik ze te herinneren dat ze ook gewoon plezier kunnen hebben in hun kind, het spel en hun vrije zaterdag."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op internet wordt Boekhoudt geroemd om zijn positieve houding. Velen noemen hem zelfs een voorbeeld.

Ster advertentie
Ster advertentie