Binnenland

Verstappen knap naar derde plek op kletsnat circuit

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Verstappen knap naar derde plek op kletsnat circuit

[NOS - RAD1] Max Verstappen is op het kletsnatte circuit van de GP van Brazilië op Interlagos derde geworden. De strijd tussen de Mercedes-coureurs Nico Rosberg en Lewis Hamilton om de wereldtitel in de Formule 1 wordt pas over twee weken in Abu Dhabi beslist. De Brit verkleinde met winst van de GP van Brazilië op Interlagos zijn achterstand op de Duitser (tweede) tot 12 punten.

De start op het kletsnatte circuit werd uitgesteld na een crash van Grosjean in de opwarmronde en vond plaats achter de safetycar.Die was na 7 ronden nog maar amper ingerukt,of Max Verstappen nam de derde plek al over van Kimi Räikkonen. Een crash van Kevin Magnussen bracht de safetycar weer de baan op en Verstappen gokte,door als eerste van de toppers de intermediates onder te laten leggen.

Na 20 ronden werd het natte circuit vrijgegeven,waarop Räikkönen met koude banden spinde.Het rood wapperde en alle wagens werden in de pitlane geparkeerd. Daar werd onder alle bolides verplicht een nieuwe set regenbanden gemonteerd. Na opnieuw 7 ronden achter de safetycar was het alleen maar natter geworden en werden de coureurs opnieuw naar binnen geroepen. Verstappen pakte na een tweede herstart met een prachtige inhaalactie buitenom Rosberg de tweede plaats af. Verstappen probeerde daarna ook nog bij Hamilton te komen,maar spinde op hoge snelheid.

Hij zette zijn Red Bull razend knap weer recht en slaagde er ook nog in Rosberg achter zich te houden. In ronde 44 stond de Limburger zijn positie vrijwillig af om opnieuw naar de intermediates te wisselen. Felipe Massa bracht vijf ronden verder met een harde crash voor de derde keer de safetycar op de baan.De Braziliaanse Williams-coureur droop geëmotioneerd af;hij had zich zijn laatste thuisrace anders voorgesteld.

Inhaalrace

Was de eerste bandenkeuze van Red Bull al ongelukkig,de tweede pakte helemaal verkeerd uit. Verstappen moest wederom naar binnen voor profielbanden en viel terug naar de 16de plaats.De Limburger was daarna ontketend en eindigde na een onwaarschijnlijke inhaalrace alsnog als derde.

Ster advertentie
Ster advertentie