Binnenland

Nick & Simon 10 jaar in het vak, wat is het geheim?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nick & Simon 10 jaar in het vak, wat is het geheim?

Nick Schilder en Simon Keizer, beter bekend als Nick & Simon, zijn dit jaar officieel tien jaar bij elkaar. Vandaag start hun jubileumtour in Ahoy. Maar hoe houden de muzikanten het met elkaar vol? In Met Het Oog Op Morgen vertelde het tweetal over hun carrière, vriendschap en toekomst.

Eigenlijk trekt het muzikale duo al veel langer met elkaar op: zestien jaar. "We werden de eerste zes jaar geweigerd door elke platenmaatschappij", vertelt Nick. "We maakten heel veel demo's in zowel het Nederlands als het Engels, maar we kregen nul op rekest." Maar uiteindelijk is het ze gelukt om een platencontract binnen te slepen en dat wordt groots gevierd met een jubileumtour.


Nick & Simon in hun jongere jaren

Hun eerste album kwam in mei 2006 uit, met hun eerste grote hit Steeds weer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen grote ego's

Het duo Nick & Simon is ontstaan uit vriendschap en dat is volgens hen de kracht van het succes. "We zijn niet verzonnen door een slimme platenbaas, dan was er al veel eerder frictie ontstaan. Het was onze droom."

"We hebben dezelfde passie en droom en het mooiste leven dat we ons kunnen wensen," vertelt Simon. Maar op de vraag of ze wel een irritaties hebben, verschilt het tweetal wel van mening. Nick zegt dat ze wel eens irritaties hebben, maar een lachende Simon beweert dat dat nooit gebeurt. "Ik denk dat we slim genoeg zijn om conflicten te voorkomen en we hebben allebei geen grote ego's."

Palingdance

Het duo is vooral bekend vanwege hun palingsound, maar daar wordt nu verandering ingebracht. De mannen zijn de studio ingedoken met een Zweedse dj voor hun nieuwe dance-plaat Won't Back Away. "We hebben gelukkig allebei vrij brede interesses en zijn het snel met elkaar eens. We willen niet in maar één genre vertoeven."

Het duo ging naar Zweden voor het televisieprogramma Nick & Simon, The Dream en kwam daar in aanraking met de dance-scene.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De zangers weten nu al wat ze in 2021 gaan doen, maar willen daar nog niks over kwijt. "In grote lijnen zetten wij van alles uit, alleen op die manier kan je heel structureel te werk gaan en plannen." Maar ook vinden ze het lekker om vrije tijd te hebben. "In sommige periodes verdwijnt het werk naar de achtergrond, je bent naast zanger ook mens."

Luister het hele gesprek met het duo terug:

Ster advertentie
Ster advertentie